Hlavní obsah

Bývalý kouč promluvil o spolupráci s Rosickým. Konec ve Spartě ho dodnes bolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický je jedním z terčů naštvaných letenských fanoušků. Slavnému klubu se nedaří tak, jak se čekalo, a i když Pražané naposledy vyhráli nad Hradcem 2:1 a uťali sérii pěti nerozhodných výsledků v řadě, na nejlepší celky Sparta ztrácí. Jaká byla spolupráce s Tomášem Rosickým zavzpomínal v pořadu Přímák na Sport.cz Jiří Saňák, bývalý asistent ve Spartě a současný asistent kouče v Sigmě Olomouc.

Bývalý kouč Sparty Jiří Saňák v Přímáku otevřeně promluvil o spolupráci s Tomášem Rosickým.Video: Sport.cz

 
Článek

„Pro mě jako pro trenéra byla spolupráce s Tomášem skvělá. Co se týče oponentury, jeho klidu. Bylo to tvrdé, dávali jsme si zpětnou vazbu. Na tom si hodně zakládám, toužím se naučit dávat dobře zpětnou vazbu. Aby to nebyla jen kritika, nebo abych jen nemazal někoho v medu," prozrazuje Saňák. „Spolupráce sportovního ředitele s trenéry byla výborná, byla tam každodenní komunikace, sledování tréninků," chválí kouč.

A to všechno přes to, že on i trenér Václav Jílek, skončili v letenském klubu předčasně a Saňák tvrdí i nečekaně. Ze strany sportovního ředitele Tomáše Rosického nepřišel žádný signál, že by se chystala trenérská rošáda. „Nic jsme netušili. Tomáš byl s námi i na soustředění. Po něm jsme si ho vyhodnotili a došli jsme k tomu, že jsme se posunuli," prozrazuje expert v Přímáku.

Trenér Pavel Hapal vzpomíná na příchod do Sparty i konec angažmá. V pořadu Přímák diskutuje i o současném kouči Letenských.Video: Sport.cz

A po prvním jarním kole přišel šok. „Byli jsme odvolaní. Do teď je to pro mě bolestivé, protože jsem se několikrát dočetl, že jsme předávali Spartu na devátém místě, takové lži a nerespekt," zlobí se Saňák a zdůrazňuje, že na Letné skončili v době, kdy byla Sparta pátá.

Rozhodnutí vedení nerozporuje. „Na to mají šéfové Sparty právo, mohou udělat cokoliv. Spíš mi vadí důvod, že jsme měli i v přípravě nedobré výsledky. Ale kdyby nám to dopředu řekli, tak nezkoušíme hráče z béčka. Bylo to nečekané. Že by třeba řekli, musíte vyhrát, nebo končíte, to neproběhlo," vzpomíná Saňák.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák?

Reklama