Hlavní obsah

Kuchta má smůlu, milost nedostane. Sparťanský útočník s odvoláním neuspěl

Aktualizováno

Pokus, který nevyšel. Letenští budou mít svou velkou letní posilu k dispozici zase až začátkem září. Odvolací komise Fotbalové asociace ČR zamítla odvolání sparťanského útočníka Jana Kuchty proti pětizápasovému trestu za vyloučení proti Liberci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty (vlevo) v souboji s Filipem Prebslem a brankářem Slovanu Olivierem Vliegenem.

Článek

Ligová premiéra v rudém dresu se mu vůbec nepovedla. Jan Kuchta byl vyloučen za surovou hru v utkání úvodního kola proti Liberci (1:2), v jehož závěru šlápl na hlavu brankáři Slovanu Olivieru Vliegenovi.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala pětadvacetiletého českého reprezentanta zákazem startu na pět utkání. Sparta se proti trestu odvolala, ale neuspěla.

"Odvolací komise v rámci zásady rychlosti řízení rozhodovala per rollam. Zcela se ztotožnila s důvody, které prvoinstanční orgán k tomuto rozhodnutí vedly. Dle našeho názoru byl zákrok hráče Kuchty veden úmyslně a míra závažnosti zákroku plně odpovídá vynesenému trestu," argumentuje předseda komise Jan Malý.

Potvrzený pětizápasový trest znamená, že si Kuchta nezahraje ve 2. až 6. ligovém kole. Na trávníky se vrátí až na začátku září. Poprvé Spartě chyběl při výhře 2:0 v Českých Budějovicích.

Reklama

Související témata: