Hlavní obsah

Chci pomoct Baníku i sobě. Věřím, že ve Slavii jsem ještě neskončil, říká posila Ostravy Plavšič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestupový expres přivezl na trase Praha-Ostrava na poslední chvíli cenný náklad. Bývalý hráč Sparty a Slavie Srdjan Plavšič oblékl premiérově dres Baníku proti Pardubicím. Po jeho centru od rohového praporku a faulu na Frydrycha šli Ostravané z pokutového kopu do vedení, které po přestávce vylepšili dalšími dvěma brankami.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Srdjan Plavšič z Ostravy.

Článek

„Bylo to skvělé, hlavně ty tribuny a fanoušci mi udělali radost. Doufám, že teď začneme vyhrávat a dostaneme Baník tam, kam patří," usmíval se po výhře 3:0 26letý srbský záložník, který odehrál téměř sedmdesát minut, než kvůli křečím vystřídal.

Kam Baník patří podle vás?

Vždy to byl klub, který hrál nahoře a těžce se tu hrálo před těmi fanoušky. Baník nezačal dobře sezonu, snad nám výhra pomůže a začne se nám dařit. Baník je obrovský klub s historií, to jsem věděl. Když mi zavolal trenér Vrba, tak jsem už nic jiného neřešil a chtěl jsem jít tady.

Proč to ve Slavii nevyšlo?

Nebylo to podle mých představ. Nehrál jsem tolik, kolik bych chtěl, proto jsem chtěl najít klub, kde budu pravidelně hrát. Věřím, že jsem ve Slavii ještě neskončil.

Takže je to cesta, jak se porvat o místo ve Slavii?

Hlavně chci pravidelně hrát. Pro fotbalistu je špatně, když sedí a nehraje. Nebyl jsem spokojený s minutáží ve Slavii. Proto jsem se rozhodl jít sem. Chci pomoct Baníku i sobě a uvidíme, co potom bude.

Měl jste i jiné nabídky, než z Baníku?

Ano, nějaké zahraničí se tam řešilo. Ale protože čekáme s přítelkyní dítě, tak nechtěl jsem cestovat někam daleko. Když trenér Vrba zavolal, tak jsem nic jiného neřešil.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava se radují z branky

Trenér Vrba s úsměvem naznačoval, že se zas až tolik neznáte, že jste se ve Spartě jen párkrát potkali a pak jste se rozhodl odejít do Slavie. Jak to je?

Znám ho a vím, co od něj čekat. Už několikrát jsem řekl, že pod trenérem Vrbou jsem hrát svůj nejlepší fotbal. Mám rád trenéra, který chce hrát ofenzivní fotbal a chce dávat hodně gólů. Pro mě je to skvělý trenér a vyhovuje mi.

Prý jste trenéra Vrbu odchodem ze Sparty trochu naštval, už jste na to zabrousili?

Ne, to ne. Vím, že mě tam tehdy chtěl, ale byly tam jiné věci, které už nechci rozebírat.

Jste krajan Nemanji Kuzmanoviče, rozumíte si?

Jo, Kuzma je můj velký kamarád. Vídávali jsme se, i když přijel do Prahy. Kuzma mi řekl hodně dobrých věcí o Baníku. Že je tu dobrá parta a že neudělám chybu, když sem přijdu. Do toho zavolal Vrba a jsem tu. Doufám, že se nám bude dařit.

Balkánců je v Baníku nyní více, kromě vás a Kuzmanoviče ještě Šehič a Miškovič. Máte svou skupinku v týmu?

Ne to, ne. Je to pro mě dobrý, ale já už umím česky. Kdyby to bylo na začátku mého působení v Česku, tak by mi to asi hodně pomohlo a samozřejmě jsem rád, že je nás tady více. Ale bavíme se mezi sebou všichni. Neděláme party, jsme jako jeden tým a myslím, že to proti Pardubicím bylo vidět.

Jak jste se cítil herně? Před střídáním už vás braly křeče?

Těch posledních dvacet minut, před tou 70. minutou už jsem je cítil. Dlouho jsem nehrál a moc se těšil a doufám, že to bude ještě lepší.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Vrba.

Baníku se úvod sezony nepovedl, bylo to znát v kabině?

Musím říct, že ne. Atmosféra nebyla špatná. Kluci makali, viděl jsem, že v kabině byla dobrá atmosféra, všichni se navzájem podporovali. Věděli jsme o co dneska jde a že to musíme zvládnout.

Příští týden jedete na Spartu, jak se osobně těšíte?

Tam pro mě nikdy nebude skvělá atmosféra. Už jsem tam hrál se Slavií, vím, co mě čeká a jsem na to připravený.

Bude horší tam přijet v dresu Slavie, nebo v dresu Baníku?

No... (smích), to uvidím za týden, až tam přijedu.

Reklama

Související témata: