Hlavní obsah

Chorý znovu udeřil hlavou. Trefil Sörensena úmyslně?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stejné obsazení, podobná scéna. Po necelém roce se řeší další ostrý střet mezi plzeňským útočníkem Tomášem Chorým a obráncem Sparty Asgerem Sörensenem. Udělal Chorý úmyslně pohyb hlavou proti obličeji Sörensena? To ví jen on sám, každopádně emoce kvůli tomu v sobotu vpodvečer na Letné, kde Sparta soka ze západu Čech ve fotbalové lize nakonec přehrála 2:1, pořádně bublaly.

Vítězství nad Plzní je zasloužené, říká Brian Priske. Na rozdíl od derby to byl dobrý zápasVideo: Sport.cz

 
Článek

Začínala 74. minuta utkání, když letěl nákop na polovinu Sparty, kde v sobě byli zaklesnutí Sörensen a Chorý. Balon prosvištěl nad nimi, oba se svalili na zem. Hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec pískal faul na vytáhlého útočníka Viktorie. Plzeňský forvard padal s roztaženýma rukama, naznačoval, že byl nedovoleně atakován. Stoper domácích se chytil za obličej. Jeho spoluhráči hned vystartovali za Pechancem a stěžovali si na Chorého chování v souboji.

Poté slovně útočili i na plzeňského čahouna, který jim pohybem oponoval, že jen couval. Opravdu? Jde o to, jestli se nesnažil Sörensena udeřit hlavou do obličeje. Z televizních záběrů lze Chorého pohyb vysledovat. Chtěl soupeře opravdu trefit? Těžko říct.

„Je to za hranou. Vím z pozice útočníka, jak se chováš. Mít Sörensen hlavu o kousek jinde, má zlomený nos nebo cokoliv jiného… Tohle je zákeřnost,“ měl jasno ve studiu O2 TV Sport bývalý ligový útočník Petr Mikolanda. „Dovedu si za to představit červenou kartu. Chtěl mu prostě víc naložit,“ přidal další někdejší ligový hráč Jakub Podaný.

Když se dánský stoper zvednul ze hřiště, běžel k Chorému, ukázal na něj prstem a důrazně mu cosi říkal. Chorý reagoval, oba trvali na svém názoru. Sudí u videa Jan Machálek a Kamil Hájek neposoudili situaci tak, že by měl být Chorý vyloučen, a tak Pechance k monitoru nezavolali.

Bylo to takové opáčko z minulé sezony, kdy souboj stejných hráčů v listopadovém utkání v Plzni vyvolal ještě větší rozruch. Oba se drželi, Sörensen se díval na padající míč, zatímco Chorý se na něj podíval a hlavou ho trknul do obličeje. Vyloučení unikl, VAR tehdy neintervenoval, což byla po rychlé reakci komise rozhodčích chyba. Podle ní měl být Chorý vyloučen. Jelikož se tak nestalo, nesoudila plzeňského útočníka ani disciplinární komise. To bude platit i nyní.

Máme se ještě hodně co učit, říká plzeňský trenér Miroslav Koubek po prohře se SpartouVideo: Sport.cz

Rozdíl v obou momentech je ten, že teď byl Chorý k Sörensenovi zády, zatímco před necelým rokem byl k němu natočen čelem a pohyb udělal patrnější. Nepříjemné následky v podobě zranění naštěstí ani jeden duel neměl.

„Situaci jsem v opakovaném záběru ještě neviděl, takže ji nemohou víc komentovat. Byl tam rozhodčí, jeho verdikt respektuji,“ komentoval souboj trenér Sparty Brian Priske.

Reklama