Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 2:1Chramosta vystřelil v premiéře na Střelnici výhru z penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hora 0 : 1
36. Jovovič 1 : 1
86. Chramosta (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

To je premiéra! Fotbalisté Jablonce porazili v 17. ligovém kole Teplice 2:1, vítězný gól vstřelil v 87. minutě z pokutového kopu Jan Chramosta, který na Střelnici přišel v zimní pauze z Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Teplice odstartovaly jarní část skvěle. Venku sice na podzim získaly jen pět bodů z dvaceti tří, ale na Střelnici už po šesti minutách vedly. Vůbec první ligovou branku po zimní přestávce vstřelil Jakub Hora, který kvůli přetrženým vazům v koleně devět měsíců nehrál, v této sezoně nastoupil v nejvyšší soutěži vůbec poprvé a branku emotivně oslavil.

Jak padla? K uzdravenému navrátilcovi doputovala zblokovaná střela Aloise Hyčky, Hora se ve vápně šikovně odpoutal od obránce a gólmana Vlastimila Hrubého prostřelil.

Blesková branka určila ráz prvního poločasu. Hosté trpělivě bránili. Tým Petra Rady se hnal za vyrovnáním.

A šancí si vypracoval hned několik. Dočkat se mohl už za deset minut. Posila z Mladé Boleslavi Jan Chramosta se po skvělém pasu Matěje Hanouska hnal z levé strany na Jakuba Diviše, který však dobře vyběhl a jeho lob vyrazil.

Za další minutu teplický gólman zazářil znovu, když střelu Michala Trávníka z přímého volného kopu vyrazil na rohový kop.

A do třetice Diviš. Chramosta rozjel parádní brejk chytrou nahrávkou Lukáši Masopustovi, který pelášil z pravé strany k bráně, nahrával pod sebe Tomáši Hübschmanovi, jehož dobré střele z patnácti metrů chyběla jen to, aby netrefil prostor gólmana.

Přesto se zelenobílý tým srovnání zaslouženě dočkal. Ve 36. minutě si černohorský reprezentant Vladimir Jovovič narazil s Hübschmanem a na pohotovou a lehce tečovanou střelu k protilehlé tyči již Diviš nedosáhl.

První poločas skončil 1:1 na góly, 5:1 na střely na bránu, 7:1 na rohy.

V 63. minutě mohli domácí skóre otočit, když míč dobře vyvezl Jakub Považanec, nahrál Masopustovi, jehož zpětná nahrávka prošla vápnem, Michal Trávník pálil nad břevno. V 67. minutě hlavičkoval těsně vedle Masopust.

V 86. minutě sudí Pavel Královec nařídil pokutový kop za faul na Lukáše Masopusta, Jan Chramosta ho suverénně proměnil. Kouči Petru Radovi se tak podařil návrat na jabloneckou lavičku.

Fotbalová liga - 17. kolo:
FK Jablonec - FK Teplice 2:1 (1:1)
Branky: 36. Jovovič, 87. Chramosta z pen. - 6. Hora. Rozhodčí: Královec - Hájek, Myška. ŽK: Lischka - Ljevakovič. Diváci: 1710.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek - Hübschman - Masopust, Trávník, Považanec (79. Doležal), Jovovič (87. Zelený) - Chramosta (90. V. Kubista). Trenér: Rada.
Teplice: Diviš - Hyčka, Čmovš, Král, Krob - Ljevakovič, Kučera - Vošahlík (88. Trubač), Hora (67. Žitný), Rezek (88. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: