Hlavní obsah

Cílem Zlína je záchrana bez baráže. Posílení Ševci by si neradi zopakovali loňské nervy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S cílem posunovat se postupně z předposledního místa v tabulce výš vstoupí fotbalisté Zlína v neděli zápasem v Teplicích do jarní části první ligy. Ševci věří, že na rozdíl od minulé sezony zvládnou záchranu mezi elitou bez nutnosti účasti v ošidné baráži.

Trenér Zlína Bronislav Červenka o nadcházejícím startu jarní části Fortuna ligyVideo: Aleš Fuksa, Sport.cz

 
Článek

„Naší ambicí je skončit nejhůř na třinácté příčce,“ tvrdí generální manažer moravského klubu Zdeněk Grygera. „Podobné nervy jako loni bychom si rozhodně zopakovat nechtěli,“ přitakává mu zlínský kapitán Antonín Fantiš v narážce na tehdejší náročný barážový dvojzápas s Vyškovem, v němž jediná trefa rozhodla o tom, že se fotbalisté z Baťova města nakonec v nejvyšší soutěži udrželi.

Zlíňany však na úvod jara čeká mimořádně nabitý program včetně domácí ligové dohrávky se Slavií, derby se Slováckem a čtvrtfinále Českého poháru s Libercem. „Hned zkraje narazíme na obrovsky kvalitní soupeře. Máme ale dostatečně široký kádr na to, abychom zápasy hrané v rychlém sledu zvládli,“ věří kouč Bronislav Červenka, který se v průběhu podzimní části první ligy ujal týmu po odvolaném Pavlu Vrbovi a po jeho příchodu Ševci výrazně ožili.

V zimní pauze přivítal čtyři nové tváře. Ze Sparty přišel na půlroční hostování talentovaný Tomáš Schánělec a ofenzívu by měli posílit také nigerijský forvard Kenneth Ikugar a gruzínský křídelník Zviad Načkebija. Z druholigové slovenské Petržalky získali Zlíňané defenzivního záložníka Cletuse Nombila. Dres Ševců už naopak nebudou oblékat středopolař Youba Dramé, jemuž vypršela smlouva, a útočník Nedeljko Kovinič, který odešel na hostování do Viktorie Žižkov.

Generální manažer Zlína Zdeněk Grygera před startem jaraVideo: Aleš Fuksa, Sport.cz

„Přivedli jsme fotbalisty, jaké jsme typologicky potřebovali. Věřím, že se už u nás stihli adaptovat. Až jejich výkony v mistrovských utkáních ukážou, zda jsme se nezmýlili,“ přemítá Červenka.

V sedmi přípravných střetnutích sice Ševci inkasovali jen tři góly, avšak pouze čtyři vstřelili. „Produktivitu potřebujeme v lize rozhodně vylepšit. Máme dva nové útočníky, a tak to bude především na nich. Samozřejmě ale i na dalších hráčích. Kéž by se našel někdo, kdo dá na jaře větší počet gólů,“ uvítal by trenér Zlína.

Červenka doufá i bez chybějících marodů Tkáče a Žáka ve vydařený vstup do jara. „V Teplicích nás o víkendu čeká těžký duel. Mají kvalitní a konsolidované mužstvo. Věřím ale, že odstartujeme pozitivně a nevrátíme se s prázdnou,“ přeje si.

Zlíňané jsou díky překvapivému podzimním vítězství v Ostravě stále ve hře i v domácím poháru. „Přejít přes Liberec a dostat se do semifinále je pochopitelně nesmírně lákavé. Uděláme pro to maximum,“ byl by Červenka rád, kdyby jeho tým napodobil rok 2017, kdy si Ševci triumfem v MOL Cupu vybojovali účast ve skupině Evropské ligy.

Související témata:
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.