Hlavní obsah

Co předvedl sudí Hocek, je výsměch fotbalu. Tohle Slavia nemá zapotřebí, soptil jablonecký Krob

Tři minuty před koncem nedělního souboje snížil obránce Jablonce Jan Krob proti Slavii na 1:2 a následně Severočeši dopravili míč do branky i podruhé, rozhodčí Petr Hocek však už předtím pískal Martincovi útočný faul a gól neplatil. Zelenobílí se pak hodně zlobili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Pilař z Jablonce (vlevo) a Alexander Bah ze Slavie v hlavičkovém souboji.

Článek

„Nemůžu si pomoct. Jsou nějaká pravidla a situace se má nechat dohrát. Podle mě tam bylo vyrovnání na 2:2 Vojtou Kubistou, ale pískne se ve vápně nesmyslný útočný faul," soptil Krob, který se dostal na hřiště čtvrt hodiny před koncem.

„Měl to nechal normálně dohrát a pak se podívat na video. Když se pak prokáže faul, je to v pořádku. Ale takhle je to přehnaný. Martinec normálně vyhrál hlavu... Přitom nás furt volají na video, jezdí sem a říkají, jaká jsou pravidla. Rozhodčím to nezávidím, mají spoustu pravidel, ale co dneska předvedli, co předvedl sudí Hocek, je výsměch fotbalu. Nemůžu si pomoct," čertil se Krob.

„Myslím, že Slavia si to může uhrát v klidu na hřišti, i když na těžkém. Ale furt mají sílu a nemají zapotřebí, aby jim trochu pomáhali rozhodčí. Třeba ani nechtějí, možná to neumí... Pravidla jsou daná, taky se jimi řídíme, nevím, proč se jimi neřídí i rozhodčí," dodal Krob a zmínil i situaci z prvního poločasu.

„Kudy (Kúdela) na těžkém terénu zakopl sám, můžeme jít sami ze strany a pískne to. Hocek nám nesedí, nepřeje nám. Nechci si stěžovat na rozhodčí, jde o maličkosti, ale díky tomu si Slavie udržela vedení a vyhrála," konstatoval Krob, který tři minuty před koncem parádní střelou snížil na 1:2. Netradičně pravou nohou.

„Přiznávám, pravou nestřílím, jsem ortodoxní levák, byla to naprostá náhoda. Míč skákal, líp trefit nešel. Ale taky se počítá, bohužel body nepřinesl," smutnil Krob, jehož tým čeká skupina o udržení a před jejím rozehráním si pozici bodově nevylepšil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Slavie Stanislav Tecl.

„Je to škoda. Dneska jsme měli na to uhrát se Slavií lepší výsledek a nějaký bod získat. První poločas jsme na ně nastoupili dobře, věděli jsme, že terén jim nebude nahrávat, že je zvládneme napadat a že jim míč bude odskakovat. Měli tam jednu pološanci. Dostali jsme však smolný gól," připomněl Krob trefu Schranze po minele gólmana Hanuše. „První poločas jsme podle mě měli víc ze hry. Druhý nás trochu zatlačili a gól na 2:0 je uklidnil. V závěru jsme ještě mohli vyrovnat, Slavia je však zkušené mužstvo a zvládla vyhrát o gól," uzavřel Krob.

Reklama

Související témata: