Hlavní obsah

Dvě střely, dvě branky. Většinou potřebujeme na dva góly tak třicet střel, kvitoval produktivitu Tecl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě střely přímo mezi tyče Slavii stačily na dvě branky. Lídr ligy v Jablonci uhájil po výhře 2:1 první místo v tabulce. Sešívaným pomohly hrubky gólmana Hanuše, který v prvním poločase nejprve napodobil gólmana Slavie Mandouse ze čtvrtfinálové odvety s Feyenoordem a první gól Schranzovi doslova daroval. A chyboval i při vítězné trefě Stanislava Tecla.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Slavie Stanislav Tecl.

Článek

„Pro nás jde o výjimečný zápas. Většinou potřebujeme na dva góly tak třicet střel. Nevadí mi, že to takto dopadlo," usmál se spokojeně kapitán Slavie Stanislav Tecl.

„Ale Jablonec bránil velice dobře. Ono je i těžké na tomto hřišti hru nějak zrychlit, udělat něco překvapivého. Terén byl pomalejší, ani nemáme na nákopy čtyři hráče, kteří mají metr devadesát, takže je to pro nás složitější," poznamenal.

„Ale takový průběh jsme asi všichni čekali. Je to tady vždy pro nás složité. Nepomohl tomu dnes ani terén, takže to zase byl spíš boj. Jsme rádi, že jsme vyhráli i díky fanouškům, kteří byli fantastičtí. Jsem hrdý na tým, jak utkání po Evropě uchopil. Jsem opravdu šťastný, jak jsme tento zápas zvládli," radoval se Tecl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Ivan Schranz (čelem) se raduje se spoluhráči ze Slavie.

Těšilo ho, jak se Slavia vyrovnala se čtvrtečním vyřazením z Konferenční ligy po domácí prohře 1:3. „Je to těžký, všechny to bolelo. Ale na druhou stranu si myslím, že bychom se na to měli koukat spíš pozitivně. Není ostuda vypadnout ve čtvrtfinále takové ligy s takovým mančaftem. Sebevědomí by nám to mělo spíš dodat než brát. Myslím, že jsme to uchopili dobře," zhodnotil Tecl, který zvýšil šest minut před koncem na 2:0.

„Max (Talovjerov) dobře prodloužil dlouhý aut. Nevěděl jsem, jestli tam půjde gólman, zda se tam srazíme, nebo ne. Nakonec to šlo přes hlavu nebo ucho, a rameno a míč skončil v bráně. Zaplať pánbůh za to," popsal vítěznou trefu Tecl.

Domácí už stačili jen snížit parádní ranou Kroba. „Měli jsme si konec pohlídat daleko líp a hrát mnohem jednodušeji, a hlavně se snažit furt hrát u brány Jablonce nebo alespoň na jeho polovině. Z toho se do posledních zápasů musíme určitě poučit," přál si Tecl.

Poslední minuty utkání tekly oběma týmům nervy a v závěru došlo i ke strkanici, po které Tecl viděl žlutou kartu. „Alex Bah tam ležel a dva kluci z Jablonce na něj začali řvát. Samozřejmě musíme své kamarády bránit. To je normální, nešlo o nic za hranou. Po zápase jsme si podali ruce a jede se dál," uzavřel Tecl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články