Hlavní obsah

Teplice - Slavia 0:0Další senzace na účet Slavie, sešívaní ztratili body v Teplicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie v 10. kole první ligy jen remizovali v Teplicích bez branek. Před 15 tisícovkami diváků neproměnil v nastavení úvodního dějství domácí Tadeáš Vachoušek penaltu, v 73. minutě rozhodčí po dlouhém přezkoumávání neuznali Pražanům branku kvůli ofsajdu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavia se v Teplicích během prvního poločasu gólově neprosadili.

Článek

Slávisté po domácí remíze 1:1 v derby v minulém kole podruhé za sebou v lize ztratili body. Červenobílí sice zůstávají spolu se Spartou jedinými dvěma neporaženými týmy soutěže, z druhého místa tabulky ale aktuálně ztrácejí na letenského obhájce titulu dva body. Vršovičtí se zároveň nedokázali vítězně naladit na čtvrteční druhé utkání skupiny Evropské ligy s Tiraspolem. Tepličtí doma v této sezoně po Plzni a Spartě obrali o body dalšího aspiranta na titul a po třetím kole bez porážky jim patří osmá příčka.

„Teplice jsou v domácím prostředí hodně nepříjemné. Chybí nám větší klid a lepší řešení klíčových situací. Utkání si s hráči detailně rozebereme a pak nás čeká zápas doma s Tiraspolem, na který se těšíme,“ řekl na tiskové konferenci trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Slavia sice v prvním poločase držela míč 78 procent času, dlouze obléhala teplické pokutové území, do velkých šancí se ale přes domácí obranu dostávala jen těžko. Až ve 34. minutě si na Holešův pas za obranu naběhl Douděra, z pravé strany ale střílenou přihrávkou minul. Následně vypálil vedle také Wallem.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický Filip Havelka v souboji s Václavem Jurečkou.

Tepličtí se prakticky celé úvodní dějství bránili, ale těsně před pauzou měli jedinečnou možnost otevřít skóre. Masopust ve vápně fauloval pronikajícího Jásira, devatenáctiletý Vachoušek ale z nařízené penalty ve třetí minutě nastavení selhal a pouze nechal vyniknout gólmana Mandouse.

Domácí talent zahrával pokutový kop i proto, že obvyklejší exekutoři z různých důvodů nebyli na trávníku. „Na penaltu jsem si dost věřil, v béčku jsem dal všechny. Prostě to nevyšlo, jedeme dál. Koukám tak trošku na nohy a čekám, až gólman skočí. Tentokrát jsem to kopl docela dobře, ale Mandy to skvěle chytil,“ řekl Vachoušek.

„S trenéry jsme se připravovali na různé střelce, kam to dávají, ale Vachoušek mezi nimi ani nebyl. Myslím, že kopal první penaltu, tak jsem se rozhodl sám pro stranu. Hlavně jsem nechtěl jít napřed, abych mu to neulehčil. Naštěstí jsem vystihl stranu,“ uvedl Mandous.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Muhamed Tijani ze Slavie a Štěpán Chaloupek z Teplic. v souboji během utkání Fortuna ligy.

Po poločase trenér Slavie Trpišovský nasadil místo Douděry Schranze a po jeho přihrávce ve 48. minutě přestřelil nejlepší kanonýr minulé ligové sezony Jurečka. V 58. minutě se dostal do brejku Vachoušek, nabíhající Radosta ale v pádu zakončil jen do boční sítě. Krátce nato musel kvůli zranění vystřídat domácí stoper Mičevič.

Pražanům se příliš nedařilo, přesto v 73. minutě dostali míč do sítě. Jurečka si po levé straně naběhl do vápna, Jurásek jeho přihrávku nezpracoval ideálně a další střídající hráč Chytil s pomocí břevna dotlačil balon za čáru. Videorozhodčí Adámková ale po dlouhém přezkoumávání odhalila, že se míč po Chytilově střele odrazil od paty Juráska, který stál za domácím gólmanem Grigarem v ofsajdu.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Mohamed Jásir z Teplic padá v souboji se Zafeirisem.

„Těžké kousat to, že dáte gól a po nějakých sedmi minutách je odvolaný. Myslím, že tam byl faul na Matěje Juráska. Jestli se to tak dlouho přezkoumává, někdo musí vidět faul na Matěje. Do té ofsajdové pozice se dostal právě kvůli tomu faulu. Pokud se tam najde ofsajd, myslím si, že se předtím měla řešit penalta,“ mínil Trpišovský. „Nevěřil jsem, že by se ten gól neuznal. Situaci jsem ještě neviděl,“ řekl teplický trenér Zdenko Frťala.

V 86. minutě vypálil kousek nad Holeš. V osmé z devíti nastavených minut mohli nečekaně rozhodnout domácí, nabíhající Knapík po rohovém kopu těsně přestřelil. Z protiakce ještě mohl udeřit favorit, Chytil ale po Juráskově centru a Grigarově podběhnutí hlavičkoval vedle. Už po závěrečném hvizdu ještě dostal po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu za úder loktem červenou kartu domácí střídající Dramé.

Pražané neskórovali poprvé od březnové porážky 0:1 v Českých Budějovicích. Slavia sice v lize s Teplicemi už 18 utkání po sobě neprohrála, na Stínadlech ale potřetí z posledních čtyř zápasů jen remizovala. Tepličtí si spravili reputaci po středečním vyřazení z domácího poháru od druholigového Vyškova.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský v zápase s Teplicemi.

„Z hlediska taktiky se nám to dnes povedlo ze 100 procent. Chtěli jsme čekat na jednu, možná dvě šance. Nemůžeme být naivní a myslet si, že proti tak kvalitnímu soupeři si vytvoříme šest sedm gólových příležitostí. Ve druhém poločase jsme měli dvě možnosti dotáhnout zápas do tříbodového zisku. Ale pro nás je i bod hrozně vzácný,“ uvedl Frťala.

10. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Caletka - Adámková (video). ŽK: Beránek, Hora, Dramé - Holeš, Oscar, Mandous, Köstl (asistent trenéra). ČK: Dramé. Diváci: 15.193.
Sestavy:
Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Mičevič (59. Trubač) - Radosta, Knapík, Jukl, Havelka, Beránek - Jásir (90.+2 Dramé), Vachoušek (85. Hora). Trenér: Frťala.
Slavia: Mandous - Masopust, Ogbu, Holeš - Douděra (46. Schranz), Zafeiris, Oscar, Provod (86. Van Buren) - Jurečka (90.+3 Tomič), Wallem (58. Jurásek) - Tijani (58. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.