Hlavní obsah

Další senzace, Teplice v Ostravě šokovaly Baník! Votroci v divočině remizovali, Klokani vydřeli výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jaro startuje senzačně, každý víkend zatím přínáší velké překvapení. Výjimkou nebyl ani sobotní program 21. kola fotbalové Fortuna ligy. Čtvrtý Baník doma vyhořel, předposledním Teplicím podlehl 2:4. Favorit se tak v tabulce propadl až za Slovácko. Bohemians si poradili se Zlínem těsně 1:0, Hradec Králové remizoval s Českými Budějovicemi 2:2. Utkání Liberec - Pardubice bylo odloženo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tepličtí slaví trefu Václava Sejka (druhý zprava).

Článek
Fotogalerie

Čtvrtý Baník držel devítizápasovou ligovou šňůru bez prohry. Předposlední tým tabulky ovšem vyhrál tři z posledních čtyř kol, což mělo domcáího favorita varovat. Nestalo se...

Teplice předvedly parádní koncentrovaný zodpovědný výkon a po naprosto nečekaném vítězství 4:2 v Ostravě se posunuly na 14. příčku tabulky. Výtečným výkonem a premiérovými trefami se na překvapivém triumfu hostů podíleli 19letý odchovanec Sparty Václav Sejk a posila z druholigového Prostějova Filip Žák. Na všechny tři góly nahrál Jan Fortelný, další hráč hostující ze Sparty. Baníkovec Ladislav Almási se dvěma trefami s celkovým počtem deseti gólů dotáhl na čelo tabulky střelců.

Klokanům vyšel plán, přerušili sérii čtyř ligových porížek. Proti Zlínu, který se vrátil po covidové karanténě. Bohemians 1905 zvítězili 1:0. Hned v páté minutě rozhodl Petr Hronek, bývalý hráč Ševců. Pražané poskočili z 13. na 11. místo, na němž vystřídali právě svého dnešního soupeře. Zlín klesl na 12. pozici, má však zápas k dobru.

Nováček Hradec Králové v domácím azylu v Mladé Boleslavi změřil síly s Českými Budějovicemi. V sázce bylo šesté místo. Souboj sousedů v tabulce skončil remízou 2:2. Východočeského nováčka soutěže poslal do vedení Jakub Rada, Dynamo na přelomu poločasů po dvou rohových kopech a brankách Micka van Burena s Michalem Škodou otočilo stav. Pak dostal červenou kartu domácí Petr Kodeš, ale Votroci si i v oslabení vynutili vyloučení hostujícího Benjamina Čoliče a penaltu, z níž druhým gólem v utkání srovnal Rada.

Jihočeši se i tak posunuli na šestou příčku před Mladou Boleslav, která má ovšem zápas k dobru.

Pardubice kvůli střevní viróze v týmu vynechaly i druhý zápas jarní části a nehrály v Liberci.

Program 21. ligového kola:
Sobota
Bohemians 1905 - Zlín 1:0
Branka: 5. Hronek
Hradec Králové - České Budějovice 2:2
Branky: 26. a 76. (druhá z pen.) Rada - 45.+1 Van Buren, 56. Michal Škoda
Ostrava - Teplice 2:4
Branky: 21. a 83. Almási - 41. a 70. Sejk, 62. Žák, 90.+4 Mareček
Liberec - Pardubice odloženo
Neděle
15:00 Olomouc - Mladá Boleslav
15:00 Slovácko - Slavia
15:00 Karviná - Jablonec
18:00 Sparta - Plzeň

Reklama

Související témata: