Hlavní obsah

De Azevedo se Karviné nevešel do kádru. Muset cizince posílat na tribunu není ideální, objasňuje Páník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výrazně okysličeným kádrem vstoupí v sobotu na hřišti Slavie Praha do jarní části Fortuna ligy fotbalisté poslední Karviné. Stojí před nimi ale jen těžko zvládnutelná mise. Smazat minimálně šestibodovou ztrátu na Teplice, vyhnout se přímému sestupu a v baráži nejvyšší soutěž udržet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dyjan Carlos De Azevedo ještě v dresu Baníku Ostrava

Článek

„Těžký start, hodně nám to ukáže. Ale obtížné budou všechny zápasy. Potřebujeme získávat body a je jedno kde. Po třicátém kole, až se tabulka rozdělí na tři části, potřebujeme být v dostřelu. V nadstavbě se už potom bude hrát v každém zápase o šest bodů," avizuje karvinský trenér Bohumil Páník.

Ten přes zimu přivítal v kádru sedm nových hráčů. Karviná posílila ve středu hřiště (Adam Jánoš, Filip Zorvan), ale také na krajích (Radek Látal, Lukáš Holík). Ondřej Chvěja by měl zvýšit konkurenci v ofenzivě a Gruzínec Davit Kobouri je náhrada za stopera Martina Šindeláře. Místo Petra Bolka, jehož už v Karviné nechtějí, přišel ze Slovácka Pavol Bajza.

„Adam Jánoš a Davita Kobouri nám určitě pomůžou a dokáží nám stmelit celý tým. Velkou posilou na pozici pravého beka je i přes svůj mladý věk Radek Látal. Ani jsem netušil, že bude tak platný. Podařilo se nám posílit na postech, kde jsme to hodně potřebovali, to je pro nás hlavní," poukazuje Páník.

Zkušený kouč byl v kontaktu i s brazilským záložníkem Carlosem De Azevedem, který skončil v Baníku. K dohodě ale nedošlo a Brazilec z Baníku přestoupil do Trnavy. „Mluvil jsem s ním. Ale u nás je problém s kvótou cizinců mimo Evropskou unii. A nabírat takové hráče, z kterých potom musíte dva nebo tři posadit na tribunu, není ideální. Proto jsme samotného hráče ani Baník Ostrava jako klub nekontaktovali," vysvětluje Páník.

O základní sestavě pro úvodní bitvu na hřišti obhájce trofeje má Páník už docela jasno. Ví, že nebude moct využít nemocného Holíka a také potrestaného Brazilce Santose. „Máme téměř jasno. Mrzí mě pouze neúčast Lukáše Holíka kvůli nemoci," nastiňuje Páník.

Foto: twitter:@footballzlin, Twitter

Trenér Karviné Bohumil Páník.

Otazník visí nad výkonností cizinců, kteří se k týmu připojili později. „Byli doma delší dobu, nemohli přiletět kvůli covidu, to zpoždění je u nich je zřetelné. Uvidíme, jak doženou resty. Mají co dohánět, aby doběhli naše hráče a mohli být pro tým plnohodnotní," zdůrazňuje Páník.

Více radosti mu dělá situace v brance. Zdraví jsou všichni tři gólmani Jiří Ciupa, Vladimír Neuman i Pavol Bajza. „Kdo bude chytat na Slavii, se rozhodnu hodinu před zápasem," vtipkuje Páník.

Reklama