Hlavní obsah

Do Karviné daleko? Kdepak! Klidně bych za fotbalem procestoval celý svět, říká Zorvan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušenosti s bitvami o záchranu má záložník Filip Zorvan z předchozích štací v Hradci Králové a v Příbrami slušné. V každé z nich sestoupil, přesto nabídku poslední Karviné přijal. „Doufám, že to tentokrát dopadne dobře," usmíval se 25letý záložník, který na podzim působil v druholigové Příbrami.

Foto: Profimedia.cz

Filip Zorvan bude bojovat za Karvinou

Článek

„Za šanci hrát zase ligový fotbal jsem opravdu moc rád. Přece jen ten rozdíl v obou soutěžích je nepopsatelný. To si člověk ani nedokáže představit, když to nezažije. Doufám, že celému týmu včetně mě se bude dařit a ligu v Karviné zachráníme," uvedl Zorvan.

V Příbrami se po podzimu dohodl na rozvázaní smlouvy. „Klub měl problémy s financemi, proto jsme se tak dohodli. Cílem bylo, abych byl volný hráč a mohl jsem se posunout jinam bez nějakého odstupného, které by Příbram mohla chtít," popisoval.

O rychlonohého středního záložníka projevila zájem Karviná a hovořilo se také o návratu do Hradce Králové, jehož je Zorvan odchovancem. Ve hře bylo i premiérové angažmá v zahraničí. „Něco tam bylo, ale čekal jsem na jednu věc, která asi nedopadla, takže jsem byl pořád připravený, abych mohl někam naskočit," popisoval rodák z Opočna.

Angažmá v nejvýchodnějším ligovém klubu pro něj bude třetí prvoligové. Do ligy naskočil poprvé v srpnu 2016 v dresu Hradce Králové na hřišti Dukly Praha (0:3). Dosud jediný ligový gól vstřelil v sezoně 2020/2021 při remíze Příbrami v Plzni (3:3).

Zorvan na testech v Karviné uspěl, přestože se do přípravy vracel po delším zranění z podzimního utkání ve Vlašimi. „Měl jsem dva měsíce pauzu, teď už jsem ale dva měsíce v přípravě a cítím se zdravý," ubezpečoval záložník, jenž kromě nejvyšší soutěže působil také ve druhé lize ve Vítkovicích a v Sokolově.

Kromě tří sezon v první lize má za sebou Zorvan také zkušenost s mládežnických reprezentací. „Filip je zajímavý hráč, který nám rozhodně může pomoct. Jeho předností je rychlost a dobré čtení hry," zdůvodňoval dohodu sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Zatímco většina Čechů podle karvinského vedení nabídky ze slezského klubu odmítá, Zorvan ji rád přijal. „Klidně bych za fotbalem procestoval celý svět. Pokud bych měl jít třeba za dva roky do Japonska, tak budu nadšený a nebudu to brát jako nějakou zradu, či degradaci. Jsem rád, že jsem zdravý a mohu hrát fotbal. To mě baví nejvíc. Je jedno kde," upozorňoval.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalisté Karviné zahájili zimní přípravu. Zleva Lukáš Bartošák, Petr Buchta, Michal Papadopulos, Antonín Křapka, Martin Šindelář, Adam Jánoš.

S rodinou bydlí v Praze, rád by ji nyní přesunul na východ republiky. „Mám to teď domů nějakých čtyři sta kilometrů, takže stěhování je aktuální. Máme malého syna a jsem na něm docela závislý," vysvětloval s úsměvem na tváři Zorvan.

Karviná vstoupí do jarní části v sobotu na hřišti první Slavie Praha z posledního místa. „Na předposlední Teplice to máme šest bodů. Potřebujeme udělat co nejvíce bodů teď do konce základní části. Ve skupině o záchranu si to pak rozdáme mezi sebou, tam se může stát cokoliv," přemítal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice