Hlavní obsah

Disciplinární komise udělila Ciciliovi ze Slovácka trest na čtyři zápasy

Fotbalista Rigino Cicilia ze Slovácka dostal za vyloučení v duelu s Bohemians 1905 ve čtvrtém ligovém kole trest na čtyři soutěžní utkání. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace o tom informovala v komuniké.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Rigino Cicilia ze Slovácka dostal za vyloučení v duelu s Bohemians 1905 ve čtvrtém ligovém kole trest na čtyři soutěžní utkání

Článek

Cicilia v 85. minutě udeřil do obličeje Antonína Křapku a sudí Ondřej Pechanec po zásahu videorozhodčícho a přezkoumání situace na monitoru útočníka hostů vyloučil. Bývalý mládežnický reprezentant Curacaa dostal stejný trest jako po druhém kole pardubický brankář Antonín Kinský za ostrý zákrok na jabloneckého Vachtanga Čanturišviliho.

Komise tentokrát žádný doplňující komentář neposkytla. Před dvěma týdny po potrestání Kinského předseda disciplinární komise Richard Baček uvedl, že "komise bude pokračovat v jasně nastaveném trendu z předchozích sezon, tedy v přísném a tvrdém trestání zákroků, které ohrožují zdraví hráčů".

Disciplinární komise dále potrestala pět klubů za porušení povinnosti pořadatele nebo nesportovní chování fanoušků v utkáních třetího kola. Za použití pyrotechniky v sektoru svých příznivců zaplatí Hradec Králové 60 tisíc korun, Slovácko 30 tisíc, Ostrava 25 tisíc a Sparta 20 tisíc.

České Budějovice dostaly pokutu 30 tisíc korun za to, že fanoušci vhazovali předměty na hrací plochu a poškodili zařízení královéhradeckého stadionu.

Reklama