Hlavní obsah

Disrespekt k hráčům, stěžoval si Priske na trávník. Budějovice souhlasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám od sebe vytáhnul na tiskové konferenci ožehavé téma. „Hřiště bylo ve stavu, že mi to přijde jako disrespekt ke všem 22 hráčům,“ vyřkl po vítězství 1:0 v Českých Budějovicích trenér fotbalové Sparty Brian Priske. Podle domácích za vším stojí porouchané čerpadlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske během utkání 26. kola Fortuna ligy

Článek
Fotogalerie

Spartě se ve střetnutí prvního a posledního týmu tabulky moc nedařilo. Nepůsobila svěže jako v ostatních duelech. Priske přiznal, že ne vše klapalo, ale ve finále se počítají tři body a čisté konto. Vedle toho zmínil ještě nekvalitní trávník.

„Náš výkon byl hodně ovlivněný i jinými okolnostmi,“ začal dánský kouč. „Víte, jak chceme hrát, ale to nebylo možné. Trávníku chyběla voda, nebyl pokropený a hráči nemohli předvést své kvality. Nastoupili skvělí fotbalisté a všichni vědí, co jinak dokážou,“ pokračoval.

Sparta nasadila zřejmě to nejlepší, co měla aktuálně k dispozici. Minimálně v útočné trojici se pohybovali Veljko Birmačevič, jenž i s přispěním chybujícího gólmana Martina Janáčka rozhodl, Jan Kuchta a Lukáš Haraslín. Pod nimi pak operovali záložníci Qazim Laci a Kaan Kairinen.

Jenže Spartě to drhlo. Možná i vinou trávníku, ale celkově nepůsobila aktivně a hladově.

„Jsem na hráče hrdý, že se dokázali terénu přizpůsobit. Hřiště bylo proti dobrému zápasu. Je na nás všech, trenérech, funkcionářích i novinářích, jak výsledný produkt českého fotbalu vypadá. I diváci u televize viděli špatné utkání, což si musíme všichni vyhodnotit,“ dodal Priske.

S komentářem přišel následně také kouč domácích Jiří Kladrubský. Nejprve shodně uznal, že plocha rozhodně nebyla v ideálním stavu. A jasně pravil: „Záměr ze strany klubu to rozhodně nebyl.“

Co se tedy stalo? „V sobotu jsme si chtěli nechat hřiště pokropit, ale čerpadlo vypovědělo službu. Kluci z údržby ho zkoušeli opravit. Zavolali na to firmu, ale do zápasu se nepodařilo,“ prozradil Kladrubský.

V době, kdy se v Česku otepluje, lidé vyrazili na fotbal v krátkém rukávu i kraťasech a Česko sužuje prach ze Sahary, nepomohl ani déšť. „Terén bránil rychlejšímu fotbalu. Pro oba týmy ale byly podmínky stejné, i když pro Spartu asi horší,“ komentoval Kladrubský.

Reklama