Hlavní obsah

Plzeň - Hamburk 3:3Divoká remíza na úvod soustředění. Za Plzeň skórovali Durosinmi nebo Řezník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po čtyřech výhrách proti českým týmům z nižších soutěží odehráli fotbalisté Plzně první klání na soustředění v rakouském Westendorfu. S německým Hamburkem, který na konci sezony neuspěl v baráži o bundesligu, remizovali v divokém duelu 3:3. Za Západočechy se prosadil například útočník Rafiu Durosinmi.

Foto: FCVP/Martin Skála

Nigerijský útočník Rafiu Durosinmi na archivním snímku.

Článek

S Viktorií to nevypadalo dobře, ve 34. minutě prohrávala už 0:2. Před koncem prvního poločasu byl ale faulován v pokutovém území Durosinmi. Sám se k penaltě postavil a snížil na 1:2.

Trenérský tým pod vedením Miroslava Koubka do druhého dějství vyměnil téměř celou základní jedenáctku. Na trávník se dostali například útočníci Tomáš Chorý s Matějem Vydrou, navrátilec z Eura do 21 let Pavel Šulc nebo záložník Ibrahim Traore, který Plzeň posílil ze Slavie.

Srovnal ale poněkud netradiční střelec. Obránce Radim Řezník, jenž ve 34 letech podepsal v klubu smlouvu ještě na jeden rok, dorazil střelu Erika Jirky. Němci si po třech minutách vzali vedení zpět, jenže poslední slovo měli Západočeši. Vydra si navedl míč na pravačku a v 83. minutě přízemní ranou k tyči vyrovnal na konečných 3:3.

Plzeň tak po čtyřech výhrách proti Kolovči, Dukle Praha, Táborsku a Chrudimi poprvé v přípravě neuspěla naplno. Další testy na jeden z elitních českých týmů čekají. Třetí tým poslední sezony Fortuna ligy se před startem nového ročníku utká ještě v ponděli s německým celkem Karlsruhe, v pátek 14. července pak bude následovat generálka s Kodaní.

Do soutěže vstoupí Viktoria v sobotu 22. července doma s Teplicemi. Plzeňané budou chtít jistě zapomenout na velmi nepovedené jaro a opět se zařadit do boje o titul. Velmi důležitá bude také cesta evropskými poháry, ve 2. předkole Konferenční ligy čeká na Západočechy kosovská Drita.

Přípravné utkání ve Westendorfu (Rakousko):
FC Viktoria Plzeň - Hamburk 3:3
Branky: 44. Durosinmi, 53. Řezník, 83. Vydra - 31. Glatzel z pen., 34. Öztunali, 57. Königsdörffer.
Sestava Plzně  - I. poločas: Staněk - Hejda, Hranáč, Jemelka - Cadu, Kalvach, Květ, Sýkora - Kopic, Vlkanova - Durosinmi.
II. poločas: Tvrdoň - Řezník, Hejda (61. Paluska), Hranáč (61. Dweh), Šulc - Bucha, Traoré - Jirka, Vydra, Mosquera - Chorý. Trenér: Koubek
Přípravné utkání ve Slatinicích:
Sigma Olomouc - AS Trenčín 2:1 (1:0)
Branky: 16. Breite, 47. Juliš - 90. Gajdoš z pen.
Sestava Olomouce - I. poločas: Trefil - Chvátal, Vraštil, Beneš, Zmrzlý - Vodháněl, Breite, Israel, Fortelný, Matoušek - Muritala.
II. poločas: Trefil - Křišťál, Pokorný, Matys, Sláma - Zifčák, Pospíšil, Ventúra, Zorvan, Přichystal - Juliš. Trenér: Jílek.
Přípravné utkání v Nymburku:
Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 0:2 (0:1)
Branky: 36. Franěk, 56. Fila.
Sestava Liberce - I. poločas: Vliegen - Mikula, Plechatý, Govaers - Fukala, Doumbia, Š. Beran, Purzitidis - Tupta, Kulenovič, Penner.
II. poločas: Vliegen - Plechatý, Chaluš, Mikula - Ghali, Varfolomejev, Š. Beran (60. Rabušic), Frýdek, Preisler - Horský, Višinský. Trenér: Kozel.
Přípravné utkání v Rakousku:
Wacker Innsbruck - FK Jablonec 0:2 (0:1)
Branky: 30. vlastní, 57. Náprstek.
Sestava Jablonce - I. poločas: Fendrich - D. Souček, Gabriel, Martinec, Polidar - Černák, F. Souček, Houska, Alégué - Náprstek, Krulich.
II. poločas: Fendrich - Černák, Akpudje, Martinec (75. Slávik), Nykrín - Schön, Hübschman, Houska (65. Čanturišvili), Alégué (65. Chramosta) - Náprstek (75. Hurtado), Ikaunieks. Trenér: Látal.

Reklama