Hlavní obsah

Dobeš se nechal vyloučit, ale Střížkovské ze dna posunul

PRAHA

Aspoň něco, utěšují se fotbalisté Bohemians Praha. Sestupové příčky v Gambrinus lize sice neopustili, ale po výhře nad Brnem se zvedli z posledního místa. Dostali pod sebe České Budějovice a jsou ve větším kontaktu s dalšími týmy před sebou. Vítězným gólem jim vydatně pomohl záložník Dobeš, který si pak připsal také červenou kartu.

Článek

Brali nedělní duel jako zápas podzimu. Střížkovští se opravdu natolik vyburcovali, že v krizi hrající Brno porazili 2:1 a poslední místo v tabulce opustili.

„Kdybychom zůstali na sedmi bodech, bylo by to s námi hodně špatné. Situace pro nás není stále příznivá, ale přece jen zůstáváme ve hře. Poslední příčku jsme opustili a ještě máme šanci ve dvou zbývajících kolech podzimu,“ pookřál kouč Jaromír Jindráček.

Hrdina jeho týmu si zřejmě řekl, že proti Brnu musí vyčnívat za každou cenu. Roman Dobeš nejdřív vstřelil vítězný gól, minutu před koncem však po druhé žluté kartě zamířil předčasně do kabin. „První žlutá byla bez diskusí, druhá ale hodně necitlivá. Zápas jsem dokoukal z tunelu. Tam jsem hodně trpěl, naštěstí už zbývalo jen nastavení,“ líčil domácí záložník poslední vteřinky utkání, před nímž Pražané vyhlásili mobilizaci.

„Bohudíky, že můj gól byl vítězný. Už nejsme poslední, ale do zimní přestávky bychom rádi opustili také sestupovou předposlední příčku. Až po odehrání zbývajících dvou kol budeme moci podle tabulky říci, kdo s jakými nadějemi půjde do jarních odvet,“ doufá Dobeš, že nějaké body jeho týmu ještě přibudou.

Hostování na Strahově nesvědčí mužstvu zdaleka tak, jako loňský azyl na Viktorii Žižkov. Také proto vedení zvažovalo přesun do Blšan. „Na Strahově je nefotbalové prostředí. Viktorka vyhovuje asi každému. Stačilo kolem dvou tisíc lidí, a už na Žižkově byla slušná atmosféra,“ krčil Dobeš rameny poté, co rozlehlý Strahov opustila další tristní návštěva 982 diváků...

Reklama

Související témata: