Hlavní obsah

Dobré zprávy pro Slavii. Kapitán se uzdravuje, těší se na start přípravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně dobré zprávy. Záložník fotbalové Slavie Tomáš Holeš se dává dohromady po zranění šlachy, která vede od lýtkového svalu ke kotníku. Naposledy se český reprezentant objevil na hřišti 8. září v Turecku během utkání základní skupiny Konferenční ligy, teď se prý ale začíná blýskat ohledně zdravotního stavu hráče na lepší časy. „Bylo a je to dlouhé, ale byl jsem na kontrole u doktora, vše vypadá dobře," prozradil zraněný kapitán Slavie v rozhovoru pro oficiální stránky vršovického fotbalového klubu.

Foto: twitter.com/slaviaofficial

Tomáš Holeš s oceněním pro nejlepšího hráče sezony.

Článek

Holeš trenérovi i fanouškům v sestavě hodně chyběl. Teď se hráč těší na to, že začne v pondělí po zdravotních lapáliích trénovat.  „Cítím se dobře. 2. ledna začínáme přípravu, těším se, vyhlížím to. Mimo už jsem byl hodně dlouho," uvedl fotbalista pro web fotbalové Slavie.

Na webu Slavie se rozpovídal i o tom, jaké zranění jej vlastně trápilo . „Prodělal jsem operaci šlachy, poutka, které ji drží u kotníku. Šlachu jsem měl nestabilní, při zátěži mi létala trošku přes kotník. Bylo potřeba to tam operativně upevnit, aby šlacha zůstávala v tom žlábku, kde má," prozradil Holeš, jež musel pod kudlu na konci listopadu. „Už to bude šest týdnů. Takže snad konečně budu moci začít trénovat."

Je jasné, že do přípravy nevlétne úplně naplno a zátěž bude stupňovat. „První týden budu věnovat tomu, abych nohu nacvičil, zaposiloval. Aby se noha osvalila, měl jsem ji ve fixaci, takže něco ztratila. Desátého ledna odlétáme na portugalské soustředění, od doktora mám posvěceno, že můžu začít běhat a pracovat na návratu," svěřil se Holeš.

Odhadnout, kdy na sebe oblékne zase červenobílý dres, to se prý teprve uvidí. „Záleží na tom, jak noha bude reagovat, jak se mi podaří se do toho vrátit zpátky. Věřím, že během února se vrátím k týmu a začnu s klukama trénovat," pohlédl do budoucna s optimismem.

Na závěr pak táboru sešívaných vše nejlepší do roku 2023. „Našim fanouškům přeju hodně zdraví, to pro mě osobně byla v posledních měsících hodně aktuální věc. A taky jim moc přeju, aby před sebou měli úspěšný rok, aby pořád rádi chodili na stadion a my jsme jim dělali radost. A doufám, že společně oslavíme na konci sezony zisk titulu."

Reklama