Hlavní obsah

Z Graiciara byl chvíli gaučový povaleč, Koller se rád vypotil. Legendy apelují: Pohyb je důležitý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během profesionální kariéry si klasický vánoční oddych bez sportu, s cukrovím a kily navíc dovolit nemohli. Čas ale letí a nejen bývalí fotbalisté své zvyky mění. „Krásně jsme se vypotili, splnilo to svůj účel,“ pravil po Silvestrovském derby historicky nejlepší reprezentační střelec Jan Koller.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Silvestrovské derby fotbalových veteránů a internacionálů pražské Slavie a Sparty. Zleva v akci Jan Koller ze Sparty a Tomáš Hunal ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

„Tři nebo čtyři dny jsem nic nedělal, takže jsem se rád znovu hýbal. Od nového roku najedu zase na nějaký režim," usmíval se Koller po remíze 4:4 v utkání veteránů.

Vytáhlý útočník trávil Vánoce na chaloupce ve Smetanově Lhotě. „Krásně jsem si odpočinul," dodal spokojeně. Na hřišti z něj sršela energie, pod plichtu se podepsal dvěma zásahy. Nejprve se prosadil hlavou, ve druhé půli pohotově pálil pravačkou.

I když po závěrečném hvizdu cítil únavu, volno ho rozhodně nečekalo. „Silvestr budu trávit sportovně, máme skupinku a chodíme na padel. Pak si zahrajeme další hry, popijeme, takže sportovně-kulturní den," těšil se Koller, jenž si už dlouhá léta nedává žádná předsevzetí. „Často vezmou za své už koncem ledna. Třeba se chci naučit anglicky, ale vždy přestanu. Můj celoživotní cíl je sportovat, zůstat v kondici a být zdravý," pravil rázně muž, který aktuálně nastupuje na Písecku ve II. třídě za Smetanovu Lhotu.

Naopak pražskou 1.A třídu za Slivenec kope bývalý hráč Sparty i Slavie Peter Graiciar. V Silvestrovském derby internacionálů oblékl dres červenobílý, vstřelil dva góly, jenže po velkém obratu Letenských odcházel s porážkou 6:7.

„Sparta měla nabitý tým, přesto jsme s ní dokázali držet krok, což je pro nás velký impuls," zhodnotil klání na 2x25 minut. Se svým výkonem byl relativně spokojený. „Mohl jsem využít víc šancí, ale na to, že jsem poslední týdny netrénoval a byly svátky, kdy jsem sledoval telku a stal ze mě gaučový povaleč, tak celkem dobré," culil se rodák ze slovenského Zvolena.

Průprava a fyzická připravenost ze Slivence se mu hodila, v klubu pomáhá i s trénováním dětí. Oba celky navíc hnala zaplněná tribuna, desítky fanoušků stály dokonce za plotem.

„Chtěl bych všem poděkoval, super atmosféra, hecovali, děkovali, zatleskali. K tomu výborná nová umělá tráva, podmínky tady na Slavii jsou světové. Ještě jarní počasí, vzal jsem si dokonce jen kraťasy. Takže mrzí pouze výsledek, ale to je sport, dnes o nic nejde," vyjmenovával spokojeně.

Pohyb je podle Graiciara nepostradatelnou součástí života, s ním se prý vše snáze daří. „Nejhlavnější je ale zdraví, i když možná to zní jako klišé. Pokud člověka potkávají samé dobré věci a přátelští lidé, jde všechno lépe," říká jako přání do roku 2023.

Reklama