Hlavní obsah

Dočkal unikl červené. Rozhodčí? Pil kafe nebo si tam schrupnul, kritizoval Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak je možné, že kapitán Sparty Bořek Dočkal zápas dohrál? Tuhle otázku řešili fotbaloví fanoušci už během dohrávky 22. kola mezi Jabloncem a Spartou, která na severu Čech skončila remízou 1:1. Odpověď přišla záhy. Rozhodčí Dalibor Černý chyboval. Dočkal měl vidět už po čtvrthodině hry červenou kartu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Ostrý zákrok sparťana Bořka Dočkala byl oceněn žlutou kartou.

Článek

„V 16. min. měl rozhodčí vyloučit hostujícího hráče za surovou hru – kopnutí soupeře do hlavy. Tento zákrok ohrozil zdraví soupeře. Hrubé chyby se dopustil jak rozhodčí, tak VAR, který měl v tomto případě intervenovat," uvedla komise rozhodčích po zápase na oficiálním twitterovém účtu.

Co se stalo? Běžela šestnáctá minuta, když blízko lavičky hostů kapitán Sparty Bořek Dočkal trefil kopačkou Davida Housku nešetrně do hlavy. Nebyl v tom úmysl, ale záložníkovi domácích způsobil na hlavě tržnou ránu. Faulovaný pak utkání dohrál se zafačovanou hlavou a několika stehy...

Kolem hříšníka a arbitra Černého se okamžitě seběhli domácí i hosté. Kapitán Sparty se gesty hájil tím, že Houska byl v předklonu a hlavu měl příliš nízko. „Nevím, jak vysoko byla hlava. Bořek křičel, že ji měl níž, ale nevím, neviděl jsem to. Byla tam spousta zajímavých situací, které byly posouzené tak, jak byly posouzené," okomentoval sporný moment kouč Sparty Pavel Vrba.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Sparty Pavel Vrba v akci během ligového utkání v Jablonci.

Domácí se dožadovali červené karty za surovou hru. „Překvapilo mě hodně, že ji nedostal. Kdekoliv je osm takových faulů a je osm červených. A tady devátý zákrok úplně stejný, alespoň jak jsem ho ze hřiště viděl, a červená není. Bořek říkal, že měl nohu nízko, ale podle mě při zákroku ještě povyskočil," pověděl autor jabloneckého gólu Jan silný.

Sudí Dalibor Černý Dočkalovi za ostrý zákrok udělil jen žlutou kartu. Videorozhodčí Ondřej Berka hlavnímu arbitrovi přezkoumání situace na obrazovce nedoporučil.

„Asi se rozhodčí ponaučil z toho, co jsem říkal nedávno. Že když to rozhodčí vidí, mají to posoudit sami. V poločase mi řekl, že to vyhodnotil tak, že nešlo o faul na červenou kartu. Řekl jsem mu, že pokud v tom bude pokračovat, je to správné, jestli na to má s odpuštěním koule," řekl kouč Jablonce Petr Rada, který je velkým kritikem videorozhodčího.

„A znovu se vracím k videu. Zase tam sedí pan Berka. Mám na něj takovou smůlu! On má dva metry, ale přesto se ho nebojím. Možná je na tuhle hru zvyklý, pil kafe nebo si tam schrupnul, nedovedu si to vysvětlit," kritizoval Rada.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice