Hlavní obsah

Dohnal Plzeň náročný program? Na únavu bych to nesváděl, řekl Kalvach po debaklu se Slováckem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou náročný program. Nedělní nepovedený ligový duel se Slováckem (prohra 1:4) byl pro fotbalovou Plzeň 25. v této sezoně v rámci všech soutěží. Podobně jako Sparta se Slavií. Jenže Viktoria nevládne tak širokým kádrem jako pražská S. Sám trenér Miroslav Koubek připustil, že náročný program posledních dnů Plzeň doběhl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slovácka deklasovali domácí Viktorii Plzeň.

Článek

„Nelze nevidět, že to byl náš pětadvacátý soutěžní duel na podzim, a že nám chybí dva významní útočníci Durosinmi a Vydra. Teď se to na nás podepsalo. Výsledek se Slováckem je souhrn více faktorů,“ řekl Koubek.

„Náš program je náročný. Ale my, co jsme nastoupili, jsme byli připraveni. Na únavu bych prohru a výkon nesváděl,“ doplnil záložník Lukáš Kalvach, se stoperem Sampsonem Dwehem nejvytíženější hráči Plzně na podzim.

Slovácko s možnou únavou Plzně počítalo. Má totiž rok starou zkušenost, kdy hrálo skupinu Konferenční ligy. „Viktorka sestavu moc netočí, takže je jasné, že s přibývajícími zápasy i časem jí bude energie docházet. Už ve čtvrtek proti Dinamu Záhřeb nebyla druhá půle ze strany Plzně tak intenzivní. Kluky jsme na to v poločasu upozorňovali,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík.

Koncovka je věcí psychiky

„Střílení branek zlobí delší dobu. Do šancí dostáváme v každém utkání, bohužel nejsme produktivní. Pracujeme na koncovce v tréninku. Všechno je to ale i věcí psychiky. Za stavu 2:1 jsme dali Plzni další dvě branky, které padly po naprosto klidném zakončení.“

trenér Slovácka Martin Svědík o skvělé produktivitě týmu v Plzni

Jeho celek sice prohrával gólem Tomáše Chorého, do poločasu ale srovnal. A ve druhém poločase během devíti minut zasadil Západočechům tři údery. Ti končili duel v depresi.

„Měli jsme přidat druhý gól a mohl být klid. Potom jsme dostali laciný vyrovnávací gól. A ten čtvrtý dovršil náš výkon. My jsme pak už nebyli schopní nic vymyslet. Tohle je velké zklamání,“ dodal Kalvach.

Viktoria tak po triumfu na Slavii před týdnem a čtvrteční výhře nad Dinamem Záhřeb v Konferenční lize notně prozřela. „Devalvovali jsme minulý týden. Po čtvrt brance Slovácka jsme kondičně i mentálně spadli do hlubin,“ povzdechl si Koubek.

Reklama