Hlavní obsah

Jablonec - Olomouc 3:0Doležal neměl s bývalým klubem slitování

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Doležal 1 : 0
62. Doležal 2 : 0
89. Trávník 3 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Jablonec vítězí a stoupá tabulkou. V souboji dvou českých pohárových zástupců porazil na svém stadiónu Olomouc jasně 3:0. Dva góly vstřelil ve druhém poločase útočník Martin Doležal, který v Sigmě vyrůstal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Spokojený střelec dvou jabloneckých gólů Martin Doležal.

Článek

Hanáci si ve čtvrtek v předkole Evropské ligy proti Seville sáhli na dno fyzických sil, o tři dny později na severu Čech odolávali jen první poločas.

Třetí výhru v řadě týmu Petra Rady vystřelil v 57. minutě olomoucký odchovanec Martin Doležal, který se prosadil ze standardní situace. Špílmachr domácích Michal Trávník poslal míč z přímého volného kopu z levé strany na zadní tyč, kde si Doležal odskočil od svého strážce Václava Jemelky a hlavou poslal Severočechy do vedení.

Za pět minut nejlepší střelec Jablonce tři body pojistil. Tentokrát mu nahrával z pravé strany Jan Chramosta a habán v zelenobílém dresu poslal míč do sítě znovu, pro změnu v pádu pravačkou.

Jablonec vedl zaslouženě. Od začátku byl mnohem aktivnější a nebezpečnější než hosté, chyběla mu však větší přesnost. Paradoxně dvě největší šance první půle hráči Sigmy soupeři sami darovali. Konkrétně Chramostovi, který však ani jednu velkou šanci neproměnil. Nejprve ve 25. minutě zpackaným odkopem Tomáš Zahradníček našel před gólmanem Milošem Buchtou jabloneckého snajpra, ten však míč do branky dopravit nedokázal.

A podruhé Chramosta vystihl špatnou zpětnou nahrávku Jemelky a ve 30. minutě běžel sám na Buchtu, jenže gólmana prostřelil nedokázal. Z šancí zelenobílých stojí za zmínku i ta první Doležalova po čtvrthodině hry, kdy po rohovém kopu pálil z první, obrana ovšem střelu ještě zblokovala.

Tým Václava Jílka zahrozil jen několikrát střelami z dálky a asi největší šanci spálil ve 41. minutě Juraj Chvátal, ale hlavička v dobré pozici po centru Manzii na zadní tyč mu vůbec nesedla.

Jablonec mohl i po Doležalových trefách přidat další góly, kdyby nadějné situace řešil lépe. Přesto se v předposlední minutě ještě jednou prosadil. Doležal se proměnil v nahrávače, v pokutovém oblouku našel Trávníka a ten technickou střelou trefil tyč, od níž se míč odrazil do sítě. Jablonec vyhrál 3:0 a tabulce poskočil již na páté místo.

6. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Sigma Olomouc 3:0 (0:0)
Branky: 57. a 62. Doležal, 89. Trávník. Rozhodčí: Jílek - Hrabovský, Kotalík. ŽK: Dvořák, Vepřek (oba Olomouc). Diváci: 3306.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Masopust, Trávník (90. Acosta), Hübschman, Jovovič (66. Kubista) - Doležal, Chramosta (82. Považanec). Trenér: Rada.
Olomouc: Buchta - Chvátal (45. Sladký), Štěrba, Jemelka (74. Polom), Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Houska, Texl, Manzia (63. Plšek) - Dvořák. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: