Hlavní obsah

FANTASY: Kuchta s Jurečkou v jednom týmu. Navýšený rozpočet výrazně ulehčí práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpočet devadesát, nebo sto milionů? Na první pohled může jít o titěrný rozdíl. Jenže ve fotbalové Fantasy lize se každý finanční prostředek navíc počítá. Organizátoři soutěže pro vás vytvořili čtyři varianty sestavení patnáctičlenných kádrů, na kterých je jasně vidět, jakou výhodu můžete získat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jurečka a Ivan Schranz ze Slavie oslavují gól během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul s Bohemians Praha.

Článek

Chcete Jan Kuchtu s Václavem Jurečkou, ale už vám nezbývají finance? Stačí jen ověřit účet, pod kterým jste ve Fantasy lize přihlášeni. Rozpočet rázem vzroste na solidních 100 milionů a trenér má daleko větší prostor pro skládání mančaftu. Můžete si dovolit ty největší hvězdy pobíhající na tuzemských trávnících.

Rozpočet 90 milionů, premium hráči v útoku

Nejdříve se podívejme na možnost skladby kádru za základních 90 milionů. Tradiční taktikou je vybrat si hráče, kteří mají velkou šanci na zisku bodů. Za zbylý budget pak trenér volí co nejlevnější fotbalisty a ty, s největší pravděpodobností, nakonec posadí na lavičku.

Foto: Sport.cz

Sestava Fantasy fotbalové ligy s rozpočtem 90 milionů a důrazem na silný útok.

Asger Sörensen, Lukáš Haraslín, David Douděra, Christos Zafeiris, Jhon Mosquera, Václav Jurečka nebo Veljko Birmančevič. To vypadá na slušný tým doplněný o libereckého brankáře Olivera Vliegena. Jenže koho k nim? Volba padla například na Davida Heidenreicha z Hradce Králové, Roberta Hrubého z Bohemians nebo ostravského Dominika Holaně.

Rozpočet 90 milionů, důraz na brankáře a vyváženou obranu

Přesto by si každý kouč jistě představoval, že bude mít více možností na to, aby jeho tým uspěl. V tu chvíli se nabízí možnost vsadit třeba na gólmana předního klubu, ten ale logicky zase něco stojí. V tomto případě dostal důvěru slávistický Ondřej Kolář s pojistkou v zádech v podobě karvinského Jakuba Lapeše.

Velmi nadějně se jeví záloha s ostravským Ewertonem, jenž nahradil klubového parťáka Holaně. A dál? Ups. Rozpočet nestačí a je potřeba najít rezervu. Volba musí padnout na nejlepšího střelce loňského ročníku Jurečku ze Slavie, do kádru se místo něj dostává zkušený forward Karviné Martin Doležal. Je znát, že omezený rozpočet manipulaci s týmem značně limituje.

Foto: Sport.cz

Sestava Fantasy fotbalové ligy s rozpočtem 90 milionů a důrazem na gólmana a vyváženou obranu.

Rozpočet 100 milionů, premium útok

Deset milionů navíc získaných díky ověření účtu se náramně hodí. Při zaměření na útočníky, u nichž je největší pravděpodobnost zisku bodů, se najednou najdou prostředky jak na Jurečku, tak na hlavní palebnou sílu Sparty Jana Kuchtu. K nim královehradecký Daniel Vašulín a ofenziva je pekelně nabušená.

Zmíněné trojici navíc kryjí záda další produktivní hráči. Jan Matoušek z Bohemians, slávistický Zafeiris o sparťanský kapitán Krejčí jsou více než nadějnými volbami. Stomilionový rozpočet dovoluje i vynikající defenzivu v podobě Sörensena, Igoha Ogbua nebo Daniela Köstla. K tomu v bráně plzeňský Jindřich Staněk.

Foto: Sport.cz

Sestava Fantasy fotbalové ligy s rozpočtem 100 milionů a důrazem na kvalitní útok.

Rozpočet 100 milionů, premium záloha

Poslední varianta je zaměřena na silnou zálohu. Krejčí a Zafeiris zůstávají, doplňují je Haraslín, Christian Frýdek z Liberce a Lukáš Kalvach z Plzně. Kdokoliv naskočí, může váš tým vynést do nebes. Stejně tak ne příliš drazí útočníci Birmančevič, další plzeňský zástupce Rafui Durosinmi a zkušený jablonecký kanonýr Jan Chramosta.

V bráně zůstává Staněk, stejně tak v obraně Ogbu a Köstl, doplňuje je Douděra. To je více než slušný tým, který by ale trenér bez desetimilionového rozpočtového bonusu neposkládal.

Foto: Sport.cz

Sestava Fantasy fotbalové ligy s rozpočtem 100 milionů a důrazem na kvalitní zálohu.

Reklama