Hlavní obsah

Fantom Beauguel nabral formu, posadil Ondráška na lavičku. Hraje pro něj gólovost, říká Guľa

Praha

Jean-David Beauguel nabírá zpět střeleckou fazonu. Plzeňský útočník, který v únoru doléčil zranění, vstřelil v šesti posledních zápasech pět gólů. Po duelu v Brně (1:0) z minulého týdne rozhodl také sobotní duel 22. kola fotbalové ligy proti Olomouci (1:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Plzně slaví svoji trefu proti Olomouci.

Článek

„Jeho výkon byl hodně dobrý. Byl silný na míči, spousty pokryl. K výhře přispěl nejen gólem, což je moc cenné, ale také pracovitostí v situacích, které mužstvo potřebuje," složil Beauguelovi poklonu trenér Adrian Guľa.

„Beauguel potvrdil kvality. Pro každé mužstvo je skvělé, když má urostlého útočníka. Dokáže udržet míč, dát gól," prohlásil ve studiu O2 TV Petr Švancara. Velká chvíle Beauguela přišla po autu Falty. Na malém vápně si zpracoval míč, obtočil se kolem obránce a propálil Mandouse. Směr střely mírně změnil tečí stoper Roman Hubník, někdejší dlouholetý kapitán Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Plzně (vpravo) v utkání s Olomoucí.

„Bogiho dobře znám. Je silový, nepustí obránce k sobě. Při gólu se dostal zpoza našeho hráče, chtěl jsem střelu zblokovat. Bohužel jsem ji tečoval, skončila v bráně," litoval Hubník.

„Viděl jsem, že Bogiho ve vápně hlídá jen jeden hráč. Hodil jsem mu míč, byla jen jeho zásluha, že si s ním takhle skvěle poradil. Udělal to perfektně," prohlásil záložník Šimon Falta, který poprvé v kariéře stál proti Sigmě. Do Plzně přešel z Hané v zimní pauze.

Vzhledem k současné formě Beauguela má smůlu reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek, který vysedává na lavičce. A do zápasů nastupuje na poslední minuty. Minimálně do příštího utkání se na tom nic nezmění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Plzně dává přes olomouckého Romana Hubníka gól.

„Pro Bogiho hraje gólovost, ta je teď klíčová. Pracuje také pro tým, ale gólovost je pro nás nyní podstatná. Moc mě těší, jak si počínala defenzíva, obranná čtyřka. Díky tomu, že byla kompaktní, uhráli jsme vzadu nulu. A na jeden gól jsme vyhráli," podotkl Guľa, jehož tým nabírá dech, vyhrál v lize potřetí v řadě.

Reklama

Související témata: