Hlavní obsah

Fenin vyhlíží nové angažmá: Ideální by bylo zase Německo

Teplice
Aktualizováno

V roli diváka sleduje momentálně teplické fotbalisty a tudíž i bývalé spoluhráče útočník Martin Fenin. „Už když jsem v průběhu jara přicházel do Teplic, byla tam domluva, že se budu připravovat na případné zahraniční angažmá. Na tom se nic nezměnilo. Nějaké náznaky z ciziny existují. Ale pro mě je nejdůležitější, že mohu v Teplicích dál trénovat a jsem konečně zdravý,“ svěřil se Fenin při zápase žlutomodrých se Žižkovem v Modré u Děčína.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Fotbalista Martin Fenin sleduje jako divák zápas Teplic se Žižkovem.

Článek

A ještě se vrátil k teplickému jaru. „Naskočil jsem možná dřív, než se čekalo. Bylo to pro mě ale lepší, než nějaké úvahy, kdy konečně půjdu na hřiště. Dal jsem hned gól na Bohemce, kde jsme bohužel prohráli. Věřím tomu, že v případě vítězství bychom bojovali o pohárovou Evropu až do posledního kola. Naděje padla v Liberci, což byla škoda. Takhle tomu chyběla třešnička na dortu," zamyslel se Fenin.

Mrzela ho reakce teplických fanoušků na návrat do mateřského klubu. „Neodpustili mi, že jsem předtím šel z ciziny místo domů přímo do konkurenční Slavie. Chápu, že byli naštvaní, ale už se nechci k těm věcem vracet," nehodlal se pitvat v nedávné minulosti.

Kam by ho to táhlo nyní nejvíce? „Asi do Německa, kde jsem strávil pět let. A mám stále i německou přítelkyni. To by bylo ideální pro oba. Snad bych se ale domluvil i v jiných zemích. Dlouho jsem však nehrál a nemohu si vybírat. Od roku 2011, kdy jsem sestoupil z bundesligy s Frankfurtem, se nedokážu usadit. Být každého půl roku jinde, to neprospěje žádnému fotbalistovi. Proto by záleželo na nabídce,"  přemítal útočník, který zaregistroval odchod kanonýra Zbyňka Pospěcha z pražské Dukly do německé Chotěbuzi. Tedy klubu, v němž Fenin sám působil před tehdejším odchodem do Slavie.

„Pospěchův přestup se vyrojil docela rychle. Asi o něj hodně usilovali, když se druhý nejlepší střelec české ligy rozhodl pro třetí německou soutěž. To svědčí o tom, že i třetí bundesliga má svou kvalitu. Určitě budou chtít okamžitě postoupit zpátky do druhé a na Pospěcha nejspíš hodně spoléhají. Pokud by se Zbyňkovi všechno povedlo, mohlo by to být pro něj dobré angažmá," řekl Fenin na adresu českého fotbalisty.

Reklama

Související témata: