Hlavní obsah

Fillo se po trestu vrátil. Nepodal jsem dobrý výkon, smutní po nezdaru Baníku na Slovácku

Po vypršení trestu za vyloučení v zápase na Slavii se vrátil do základní sestavy Baníku, ale ani on nezabránil porážce svého týmu 1:2 v ligovém duelu na hřišti Slovácka. Martin Fillo netají po nezdaru v Uherském Hradišti, po němž se ostravským fotbalistům ještě víc vzdálily evropské poháry, obrovské rozčarování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Fillo z Baníku Ostrava byl po utkání hodně zklamaný

Článek

Co rozhodlo o vaší porážce?

První poločas, který nám vůbec nevyšel. Promrhali jsme v něm obrovskou šanci na vstřelení vedoucího gólu, a pak naopak otevřeli skóre z nešťastné penalty domácí. Do pauzy jsme potom hráli hodně špatně, a ještě jednou jsme inkasovali.

Druhá půle už byla z vaší strany o dost lepší, že?

Ano. Ve snaze otočit výsledek jsme dostali Slovácko pod tlak. Moc jsme chtěli zvrátit utkání v náš prospěch. Jenže se nám podařilo jen snížit, vyrovnat jsme už nestihli. Je to pro nás velké zklamání.

Kalkulovali jste s tím, že Hradišťští na tom nebudou po nucené karanténě fyzicky úplně nejlíp?

Ne. Soustředili jsme se především sami na sebe. Snažili jsme se hlavně dát po smolném vyřazení z domácího poháru na Spartě dohromady. Stejně nám ale začátek střetnutí utekl. Zpočátku jsme prohráli skoro všechny osobní souboje.

Vy jste nastoupil po delší pauze, a navíc v záloze, kde se cítíte líp než v obraně...

Na zápas jsem se moc těšil. Chystal jsem se do něj vletět naplno, toužil jsem splatit trenérovi důvěru. Chtěl jsem dokázat, že jsem mužstvu platný. Bohužel jsem nehrál dobře. Ani mužstvo ani já jsme nepodali takový výkon, jak bychom si představovali. Mrzí mě, že jsem se ve dvou výhodných střeleckých příležitostech gólově neprosadil.

Co jste říkal na to, jak na obou stranách plály emoce?

K fotbalu to občas patří. Tím, že chybějí v hledišti diváci, je teď o to víc slyšet jakákoliv slovní přestřelka. Myslím ale, že nešlo o nic mimořádného.

Prohrou na Spartě jste přišli o šanci vyhrát MOL Cup. Znamená pro vás nezdar na Slovácku už také definitivní ztrátu nadějí probojovat se do evropského poháru z ligové soutěže?

Sezona ještě zdaleka nekončí. Budeme bojovat až do posledního kola o to, abychom se v tabulce posunuli co nejvýš.

Reklama