Hlavní obsah

Mistrovská Sparta vstoupila do ligy pohodovou výhrou. Slovácko si doma zastřílelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka zvítězili v nedělním duelu prvního kola nejvyšší soutěže nad Českými Budějovicemi 4:1. Favorit nastoupil k utkání bez zdravotně indisponovaného trenéra Martina Svědíka, stejně ale vysoko vyhráli. Tři body doma brala i Mladá Boleslav, která vyhrála 3:1 nad Jabloncem a výhru slaví i Liberec, jenž doma stejným výsledkem zdolal Baník Ostrava. Sparta v posledním duelu vyhrála nad Sigmou Olomouc, výhru jí dvěma góly zařídil Lukáš Haraslín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost v úvodním ligovém kole, kdy na Letnou přijeli fotbalisté Sigmy Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Zápas Mladé Boleslavi s Jabloncem nabídl souboj nových trenérů. Na lavičce Středočechů zažil vítěznou ligovou premiéru Marek Kulič, porážkou pro změnu začal ligové působení v Jablonci Radoslav Látal.

Boleslav od začátku utkání dominovala a už od osmé minuty vedla po trefě Kušeje. Středočeši navýšili skóre po změně stran, kdy se blýskl parádním volejem Kostka a vstřelil Gól roku, když napálil míč do horního rohu Hanušovy brány. V 57. minutě zvýraznil náskok Kuličova týmu Jawo a podtrhl bezradné jablonecké vystoupení ve městě automobilů. Hosté se nakonec také dokázali prosadit, v závěru alespoň korigoval výsledek Francouz Alégué.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér mladoboleslavských fotbalistů Marek Kulič.

Baník Ostrava hrál v minulé sezoně jen ve skupině o záchranu, což nechce opakovat. Ale první krok k nápravě neudělal. V Liberci byli hosté horší, navíc si dali vlastní gól. Druhou trefu Slovanu přidal ještě před pauzou Červ a uklidnil Severočechy.

Studio s Matušovičem, Ščasným a Folprechtem
Všechny nedělní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Studio moderátora Davida Sobiška začíná ve 14:30, jako expert se představí Miroslav Matušovič. K hlavnímu zápasu Sparta - Olomouc pak do studia dorazí dvojice expertů Zdeněk Ščasný a Zdeněk Folprecht. Sestřih všech nedělních odehraných utkání 1. kola nabídne od 20:30 na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal pořad F:INITO.

Baník rozdmýchal naději trefou z penalty, ale netrvalo dlouho a Slovan odskočil opět na rozdíl dvou branek.

Slovácko před zápasem ohlásilo, že půjde do duelu proti Dynamu bez trenéra Martina Svědíka. Jeho výkon to ale neovlivnilo, což potvrdilo na konci poločasu, kdy šlo do dvoubrankového vedení po zásazích dua Marek Havlík a Kim sung-pin. Krátce po přestávce snížil z pokutového kopu Jakub Hora, ale pak se za tým z Uherského Hradiště prosadili střídající Matěj Valenta s Ondřejem Mihálikem. Slovácko tak v součtu s minulou sezonou nejvyšší soutěže zvítězilo po pěti utkáních.

Sparta odstartovala cestu za obhajobou titulu pohodovou domácí výhrou 2:0 proti Olomouci, když se v každém z poločasů gólově prosadil slovenský reprezentant Lukáš Haraslín. V brance Sparty si premiérové čisté konto připsal brankář Vojtěch Vorel, hráči hanáckého klubu jej ale příliš neprověřili. Letenští na svém stadionu v lize se Sigmou už devětkrát za sebou neprohráli.

Program 1. ligového kola:
Sobota:
Pardubice - Bohemians 0:1
Karviná - Zlín 4:1
Teplice - Plzeň 1:0
Slavia - Hradec Králové 2:0
Neděle:
Mladá Boleslav - Jablonec 3:1
Branky: 8. Kušej, 47. Kostka, 57. Jawo - 75. Alegue.
Slovácko - České Budějovice 4:1
Branky: 36. Havlík, 39. Seung-Bin Kim, 76. Valenta, 81. Mihálik - 54. Hora z pen.
Liberec - Ostrava 3:1
Branky: 19. vlastní Kpozo, 41. Červ, 64. Doumbia - 47. Tetour z pen.
Sparta - Olomouc 2:0
Branky: 16. a 55 Haraslín.

Reklama

Související témata: