Hlavní obsah

Favorité na úvod jara selhali. Sparta remizovala, Plzeň může přijít o první místo

Aktualizováno

Čekání je u konce. Fotbalová Fortuna liga na úvod jarního programu nabídla čtyři sobotní utkání 17. kola. Mistrovská Plzeň do druhého ligového dějství vstoupila domácí porážkou 1:2 s Hradcem Králové. Slovácko doma zvítězilo 1:0 nad Českými Budějovicemi a Bohemka v Ďolíčku přehrála 2:0 Teplice. Sparta veze z Olomouce bod po remíze 1:1. Liga pokračuje v neděli čtyřmi duely.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalista Sparty Lukáš Haraslín padá v pokutovém území. Rozhodčí Miroslav Zelinka nařizuje penaltu, kterou následně odvolá.

Článek
Fotogalerie

Plzeň ligové jaro načala domácí prohrou 1:2 s Hradcem. Viktoria vedla gólem hlavou útočníka Tomáše Chorého, hosté ale díky trefě Vojtěcha Smrže a vlastnímu gólu Milana Havla vývoj utkání otočili. Vedoucí Plzeň tak nenavýšila náskok nad druhou Slavií a tým z Edenu se už v neděli může v případě vítězství posunout do čela ligy.

Sparta si restart ligy nejspíš také představovala jinak, s Olomoucí totiž jen remizovala. Pražané na Hané vedli gólem útočníka Tomáše Čvančary, ale ještě v nastavení prvního poločasu srovnal na konečných 1:1 záložník Sigmy Jan Navrátil. V 11. minutě nastavení druhého poločasu Pražané nastřelili tyč. Letenští tak na vedoucí Plzeň ztrácí šest bodů, Olomouc je v neúplné tabulce průběžně pátá.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Vitík ze Sparty.

Bohemce vstup do jara vyšel na výbornou. Domácí fotbalisté nad Teplicemi zvítězili 2:0, dvěma góly rozhodl devětadvacetiletý útočník David Puškáč, který do duelu naskočil z lavičky.

Slovácko doma vyhrálo nad Českými Budějovicemi 1:0 zásluhou střídajícího záložníka Daniela Holzera. Uherskohradišťští vyhráli čtvrté z posledních pěti kol, Jihočeši mají přesně opačnou bilanci.

Program 17. ligového kola
Sobota
Bohemians - Teplice 2:0
Branky: 56. a 74. Puškáč
Slovácko - České Budějovice 1:0
Branka: 70. Holzer
Plzeň - Hradec Králové 1:2
Branky: 6. Chorý - 43. Smrž, 72. Havel (vlastní)
Olomouc - Sparta 1:1
Branka: 45+1 Navrátil - 10. Čvančara
Neděle
15:00 Slavia - Jablonec
15:00 Liberec - Pardubice
15:00 Mladá Boleslav - Brno
18:00 Zlín - Ostrava

Reklama