Hlavní obsah

Slavia senzačně padla! Ligu už vede Plzeň. V Olomouci přišlo krupobití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hned na úvod nadstavbové části fotbalové ligy se narodilo obrovské překvapení. Vítěz základní části Slavia prohrála s Hradcem Králové 3:4 a přišla o první místo v tabulce. Té nyní vévodí s dvoubodovým náskokem Plzeň, která si doma poradila se Slováckem 3:1. Na úvod semifinále play off skupiny o umístění České Budějovice doma podlehly Mladé Boleslavi 2:3 a Olomouc v duelu, který ve druhé půli na Hané přerušilo krupobití, porazila Liberec 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Hradce Králové oslavují vítězství 4:3 nad Slavií.

Článek
Fotogalerie

Ligový nováček z Hradce Králové si zajistil účast v elitní šestce až v posledním kole, ale hned na úvod nadstavbové části v boleslavském azylu výrazně promluvil do boje o titul. Slavia po šokující porážce půjde v příštím kole do klíčové bitvy proti Plzni ze druhého místa a dvoubodovým mankem.

Východočeši šli záhy do vedení z penalty, jejíž nařízení musel posvětit VAR. Slavia sice rychle srovnala, ale pak jí domácí dvakrát utekli do dvoubrankového trháku a sešívaní i přes závěrečný tlak víc než snížení na konečných 3:4 nezvládli. V lize tak prohráli počtvrté a nebodovali po pěti kolech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Hradce Králové oslavují gól na 2:1 proti Slavii.

Strůjcem plzeňského triumfu se stal díky dvěma vstřeleným gólům a jedné asistenci Beauguel. Viktorii nerozhodil ani vyrovnávací gól na 1:1 z penalty, kterou nařídil rozhodčí za faul po kontrole u videa. Domácí ale také hodně podržel brankář Staněk. Plzeň tak protáhla domácí ligovou šňůru bez porážky na 24 utkání. Slovácko venku nebodovalo podruhé za sebou.

Senzační tažení Hradce Králové řídí 70letý Miroslav Koubek. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

V úvodních zápasech play off skupiny o umístění se domácím týmům dařilo střídavě. Olomouci stačil k vítězství jediný Chytilův gól, protože Slovan venku v lize počtvrté v řadě neskóroval. Zápas ve druhé půli zhruba na 12 minut přerušilo krupobití.

Výrazný krok k postupu udělala výhrou v Českých Budějovicích Mladá Boleslav, které pomohl k výhře 3:2 střelec dvou gólů Douděra. Odvety semifinále play off se hrají příští víkend.

Kvůli snížení počtu českých účastníků od příští pohárové sezony bylo zrušeno kvalifikační utkání o Evropu a mužstva na sedmém až desátém místě se v prostřední nadstavbové skupině utkají jen o prémii milion korun a lepší nasazení do domácího poháru.

Výsledky nadstavby fotbalové ligy
Sobota
Skupina o titul - 1. kolo:
Sparta - Ostrava 3:1
Skupina o záchranu - 1. kolo:
Karviná - Zlín 1:1
Jablonec - Pardubice 0:1
Teplice - Bohemians 2:2
Neděle
Skupina o titul - 1. kolo:
Plzeň - Slovácko 3:1
Branky: 6., 74. Beaguel, 36. Sýkora - 29. Cicilia (z pen.)
Hradec Králové - Slavia 4:3
Branky: 12. Vašulín, 34. Kubala, 35. Kučera, 58. Vlkanova - 19. Jurásek, 40. Fila, 73. Kúdela
Semifinále skupiny o umístění - 1. utkání:
České Budějovice - Mladá Boleslav 2:3
Branky:  19. Čavoš, 73. Tolno - 13., 17. Douděra, 42. Ladra
Olomouc - Liberec 1:0
Branka: 17. Chytil

Reklama

Související témata: