Hlavní obsah

Zmar Sparty pokračuje. Hradec zaskočil Slavii, Bohemka si zastřílela

Aktualizováno

Zaváhání pražských "S" na úvod nového ročníku. Fotbalisté Slavie v 1. kole Fortuna ligy musejí skousnout venkovní porážkou 0:1 s Hradcem Králové. Zápas v Mladé Boleslavi rozhodl v 54. minutě Daniel Vašulín. Bohemka zvítězila 3:0 na půdě Jablonce, České Budějovice si v Ďolíčku vyšláply na Pardubice a slaví výhru 2:0. Nedělní program úvodního kola domácí soutěže uzavřeli fotbalisté Sparty domácí porážkou 1:2 proti Liberci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slovanu Liberec oslavují gól na 2:0 během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Zápas před vyprodaným hledištěm v Mladé Boleslavi rozhodl v 54. minutě Daniel Vašulín po dlouhém nákopu od brankáře Michala Reichla a přihrávce Filipa Kubaly. Slavii tak nevyšla generálka na čtvrteční úvodní utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy (EKL) s Panathinaikosem Atény.

Východočeši navázali na vítězství 4:3 z posledního vzájemného duelu z nadstavbové části minulého ročníku a pražského favorita obrali o body podruhé za sebou. Slávisté první ligové kolo prohráli poprvé od roku 2015.

Sparta se neoklepala ze čtvrtečního vyřazení v 2. předkole EKL s norským Vikingem Stavanger a pod vedením dánského trenéra Briana Priskeho, který debutoval v české lize, nezvítězila ani ve třetím soutěžním zápase sezony.

Slovan se na Letné ujal vedení už po 65 sekundách hry zásluhou Christiana Frýdka. V 19. minutě si dal vlastní branku domácí obránce Jaroslav Zelený. V 75. minutě snížil střídající Kryštof Daněk, ale víc už pražský favorit navzdory velkému tlaku nestihl. Domácí útočník Jan Kuchta v závěru nastavení dostal červenou kartu za šlápnutí na hlavu hostujícího gólmana Oliviera Vliegena. Sparta v lize podlehla Severočechům po pěti utkáních.

Jablonečtí pod novým koučem Davidem Horejšem prohráli všechny čtyři přípravné zápasy a nezvládli ani první soutěžní duel. Skóre na Střelnici otevřel v závěru první půle Ondřej Petrák, v 70. minutě přidal pojistku Roman Květ a těsně před koncem stanovil konečný výsledek střídající Adam Jánoš. "Klokani" na hřišti Severočechů zvítězili poprvé od května 2014.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Miloš Kratochvíl z Jablonce (vlevo) a Petr Hronek z Bohemians v souboji.

České Budějovice při soutěžní premiéře trenéra Jozefa Webera už v osmé minutě poslal do vedení Patrik Hellebrand a v 67. minutě se trefil i Martin Králik. Jihočeši vyhráli v nejvyšší soutěži na stadionu soupeře po 18 utkáních a ani popáté v nejvyšší soutěži s Pardubicemi neprohráli.

V prvním kole nezvítězili ani obhájci titulu z Plzně, kteří už v sobotu remizovali v Teplicích 2:2.

Program 1. ligového kola
Sobota
Brno - Slovácko 2:2
Zlín - Mladá Boleslav 0:0
Ostrava - Olomouc 0:3
Teplice - Plzeň 2:2
Neděle
Pardubice - České Budějovice 0:2
Branky: 8. Hellebrand, 67. Králík
Jablonec - Bohemians 0:3
Branky: 37. Petrák, 70. Květ, 88. Jánoš
Hradec Králové - Slavia 1:0
Branka: 54. Vašulín
Sparta - Liberec 1:2
Branka: 75. Daněk - 2. Frýdek Ch., 19. Zelený (vlastní gól)

Reklama

Související témata: