Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 1:1Fotbalisté Mladé Boleslavi dál čekají na vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Doležal (penalta) 0 : 1
71. Rajnoch (penalta) 1 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi nepřerušili své čekání na vítězství, v sobotním utkání 14. kola Gambrinus ligy jen remizovali s Teplicemi 1:1. Středočeši tak pátý zápas v řadě nevyhráli, hostům bod stačil na posun na druhé místo tabulky. Góly padaly jen z pokutových kopů. Nejprve poslal hosty v 37. minutě do vedení Michal Doležal, v dresu domácích srovnal po přestávce také z penalty Jan Rajnoch.

Článek

Fotbalisté Mladé Boleslavi sice měli velkou převahu, nicméně zůstávají bez tříbodového zisku už pět ligových kol v řadě. „Vítězství nemáme, ale nesmíme propadnout depresi. Jasně jsme přehráli třetí tým ligy, to je velmi cenné,“ mínil Zdeněk Ščasný, trenér Mladé Boleslavi. Teplice po čtyřech zápasech venku bez gólu skórovaly, ale výhry na hřišti soupeře se nedočkaly.

První poločas měl třicet minut jednoznačnou režii. Domácí jasně kralovali, vyhrávali všechny souboje, byli důraznější, rychlejší a přesnější v kombinaci. „Nevstoupili jsme dobře, dvacet minut jsme vůbec neudrželi balón. Až když jsme nasadili Smíška a změnili rozestavení na čtyři čtyři dva, tak jsme se zlepšili,“ viděl Petr Rada, trenér Teplic.

Slavík držel akcie Teplic

Hosté vůbec nestíhali a jejich akcie držel nad vodou bravurními zákroky Slavík. Když lacino ztratil před vápnem míč Sabou, lapil teplický brankář střelu Matějovského. Pak se vyznamenal proti ráně Řezníčka z úhlu i Mendyho dělovce z velkého vápna. Při ráně Voříška ho zachránila špatná muška domácího zadáka.

Důležitý okamžik přišel ve 37. minutě. Fenin pláchl domácím zadákům, v pokutovém území před bránícím Rolkem několikrát balón přešlápl, pak vyrazil vpřed a boleslavský stoper ho zastavil faulem! Penaltu proměnil dělovkou do středu branky Michal Doležal.

Šokovaní domácí nemohli najít odpověď proti zformované a od té doby sebevědomě hrající obraně Teplic. Ta všechny centry odvracela, obětavě zablokovala spoustu střel. Když už Matějovský našel vpravo rozběhnutého Kyselu, poslal jeho centr nekrytý Řezníček do břevna.

Fenin brejk nevyužil

Hosté se do útoku prakticky nedostali, přesto byli blízko druhému gólu. Fenin šel sám na Pižanowského, ale ten jeho střelu vyrazil na roh. Domácí z velkého tlaku nakonec dokázali srovnat: Lukáš stáhnul ve velkém vápně Táborského a Jan Rajnoch penaltu proměnil - 1:1.

Blíže vítězství ve strhujícím závěru byly Teplice. Smíšek zleva pronikl do velkého vápna a našel na malém vápně Fenina, jenže ten odkrytou branku netrefil. A pak už se hosté jen bránili. Domácí posílali před Slavíkovu branku jeden centr za druhým, ale efekt byl nulový. Když už Hrdličkův přímý kop propadl ke Kyselovi, vyškrábl Slavík jeho hlavičku na roh a body se dělily.

„Za první poločas nemám hráčům co vytknout. Ale chyběl nám klid v zakončení, větší důraz před brankou, který by nás dovedl k vítězství. Inkasovali jsme z první střely na naši branku, po přestávce jsme soupeře pustili jen do dvou šancí, když jsme párkrát zaspali. Ale jinak to bylo velmi kvalitní,“ mínil Ščasný.

V úvodním utkání 14. kola remizovala v pátek Slavia s Olomoucí 0:0.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:1 (0:1)
Branky: 71. Rajnoch z pen. - 37. Doležal z pen. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Dobrovolný. ŽK: Matějovský, Řezníček - Slavík, Fenin, Verbíř, Doležal. Diváci: 2840.
Ml. Boleslav: Pižanowski - Voříšek, Rolko (60. Táborský), Procházka, Hrdlička - Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček (46. Vaněček, 75. Holub) - Řezníček, A. Mendy. Trenér: Ščasný.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Rosa - Štohanzl (55. Gašparík), Doležal, Ljevakovič (32. Smíšek), Sabou, Verbíř - Fenin. Trenér: Rada.
První fotbalová liga, 14. kolo:
Slavia Praha - Olomouc 0:0ON-LINE
Mladá Boleslav - Teplice 1:1ON-LINE
Branky: 71. Rajnoch z pen. - 37. Doležal z pen.
13:30Bohemians 1905 - ZlínON-LINE
15:00České Budějovice - LiberecON-LINE
15:00Jablonec - PlzeňON-LINE
17:00Most - ŽižkovON-LINE
20:15Brno - Sparta PrahaON-LINE
PO 17:15Kladno - OstravaON-LINE

Reklama

Související témata: