Hlavní obsah

Fotbalistu Tkáče zastavila trombóza, po nemoci prodloužil se Zlínem smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli záložník David Tkáč momentálně nehraje a dává se do pořádku po cévní nemoci, jeho mateřský Zlín s ním nadále počítá. Jedenadvacetiletý hráč, který patří k velkým talentům českého fotbalu, prodloužil s klubem víceletou smlouvu. „Ševci“ to uvedli na svém webu. V lize Tkáč debutoval v květnu 2021, v české nejvyšší soutěži zatím odehrál 46 utkání, ve kterých vstřelil devět branek a připsal si jednu asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Tkáč na archivním snímku

Článek

Svými výkony budí pozornost. V anketě Fotbalista roku ČR 2023 obsadil v kategorii Talent roku dělené sedmé místo spolu s plzeňským brankářem Viktorem Baierem. Na jaře však zlínský odchovanec Tkáč ještě nenastoupil. Ze hry jej vyřadila trombóza, kvůli cévnímu onemocnění vynechal zimní přípravu.

Nyní se pod dohledem kondičního trenéra Michala Molka vrací. Kouči Bronislavu Červenkovi by mohl být k dispozici během ligové nadstavby. „David je hráč s obrovským potenciálem a jsme moc rádi, že jsme se dohodli na další spolupráci,“ řekl po podpisu smlouvy generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Tkáč z dorostu přešel rovnou do základní sestavy prvního týmu v nejvyšší soutěži. V tomto ligovém ročníku zasáhl do 18 zápasů, trefil se třikrát.

Reklama

Související témata: