Hlavní obsah

Fotbalová Slavia vítá první zimní posilu, vrací se útočník Fořt

PRAHA

Po odchodu dvou klíčových hráčů Tomáše Necida a Mateje Krajčíka přichází fotbalová Slavia s první zimní posilou. Je jí útočník Pavel Fořt, jenž se vrací do týmu, z něhož před dvěma lety odešel do francouzského FC Toulouse. Do týmu sešívaných přichází na půlroční hostování. „Slavia očekává, že by Pavel svým příchodem mohl nahradit střelecký potenciál Tomáše Necida,“ řekl pro Sport.cz agent obou hráčů David Nehoda.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Slávista Pavel Fořt v souboji s Pereirou z Karvanu Jevlach. Archivní foto.

Článek

„Kluby se dohodly na tom, že po skončení hostování bude mít Slavia přednostní právo na jednání o dalším působení,“ uvedl na klubovém webu ředitel komunikace Ondřej Zlámal. K mužstvu trenéra Karla Jarolíma by se měl vysoký forvard připojit na začátku příštího týdne.

Agentem Pavla Fořta je David Nehoda ze společnosti Nehoda Sport, jenž zastupuje také shodou okolností Tomáše Necida, který v zimě odešel do moskevského CSKA. Právě na jeho jedenáct podzimních gólů by měl kmenový hráč aktuálně pátého celku francouzské ligy navázat.

Nyní už je zcela fit

„Je pravda, že Tomáše provázely zdravotní komplikace. Musel jít na operaci s meniskem a půl sezónu byl mimo hru. Do letní přípravy již ovšem nastoupil, a nyní už je zcela fit a připraven podat ve Slavii stoprocentní výkon,“ řekl Sport.cz David Nehoda.

Během svého působení v zemi galského kohouta se Fořt nedokázal ve výběru FC Toulouse natrvalo prosadit do základní sestavy. I proto v létě roku 2007 odešel na ročního hostování do belgického celku FC Brusel.

Pětadvacetiletý útočník neměl velkou šanci ani nyní, že by se dokázal prosadit do základní jedenáctky, neboť v útoku FC Toulouse nastupuje nejlepší kanonýr ligy André-Pierr Gignak. „Pavel to neměl jednoduché. Ještě předtím se musel prát o základní sestavu se švédským reprezentantem Johanem Elmanderem, což při způsobu rozestavení 4-5-1 nebylo vůbec snadné,“ dodal Nehoda.

Pětadvacetiletý útočník doufá, že dostane v dresu sešívaných více prostoru než v předchozích klubech. "Těším se na známé spoluhráče i na trenéra, pod kterým se tvrdě pracuje. Jsem rád, že jsem dostal šanci se znovu ukázat, pro mne je to v současné chvíli to nejdůležitější," cituje novou posilu Pražanů oficiální web Slavie.

Fořt oblékl poprvé sešívaný dres v únoru 2003, když přišel z plzeňské Viktorie. V červenobílém dresu do svého odchodu do Francie odehrál potom 79 zápasů, v nichž vsítil 21 branek.

Reklama

Související témata: