Hlavní obsah

Další revoluce v Budějovicích. Nepopulární majitel chystá prodej klubu, změn bude víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zemětřesení ve fotbalových Českých Budějovicích nekončí. Poslední tým ligy je po středeční rezignaci Tomáše Zápotočného bez trenéra a další změny se chystají. V kuloárech se mluví o tom, že mají být revoluční. Majitel Vladimír Koubek se chystá Dynamo prodat, což podle informací Sport.cz bude znamenat konec pro sportovního manažera Jana Podroužka.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalové České Budějovice jsou na prodej.

Článek

Předvánoční klid? Kdepak. Každý den z Budějovic chodí třaskavé zprávy –⁠ a pátek nebyl výjimkou. Vypadá to, že klub brzy změní majitele.

Koubkovi patří Dynamo od jara 2021 a ještě v létě přes klubový web ujišťoval: „Jdeme po správné cestě.“

Teď mu ale podle všeho došel dech, údajně jedná o prodeji klubu do zahraničí. Ve hře může být kompletní balík akcií i varianta s menšinovým podílem pro Koubka.

S potenciálními změnami majetkové struktury souvisí i konec sportovního manažera Podroužka, jenž do klubu nastoupil v létě. Bývalý fotbalový novinář má za sebou perný podzim s bídnými výsledky, Dynamo je v lize poslední.

Na aktuální sérii osmi soutěžních porážek reagoval demisí kouč Zápotočný, tři týdny před ním dostal vyhazov jeho parťák Marek Nikl. Fanoušky překvapilo i načasování výpovědi pro nejlepšího podzimního střelce Jakuba Horu, jejich nenávist k majiteli a předsedovi představenstva Koubkovi sílila. Sektor skalních fandů v pondělí vyhlásil bojkot zápasů Dynama, k němuž vyzval i další příznivce. Na středeční duel s Hradcem (0:2) přišlo jen necelých osm stovek diváků a atmosféra ani trochu nepřipomínala první ligu.

Jak rychle změny půjdou? Tohle je teď osudová otázka. Dynamu po sobotním ligovém epilogu na Bohemians začne zimní pauza a po Novém roce odstartuje příprava na jaro. Tu už by měl mít na starosti nový trenér, jehož měl vybírat právě Podroužek. S jeho odchodem se ovšem celý proces nejspíš pozastaví a dá se čekat, že ze stolu spadnou uvažované varianty v čele se slávistickým asistentem Jaroslavem Köstlem.

Reklama