Hlavní obsah

Budějovice začaly hledat trenéra pro jaro. Na stole jsou první jména

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím je jisté jen jedno. Po středeční rezignaci trenéra Tomáše Zápotočného fotbalové České Budějovice dočasně převzali asistenti Jiří Lerch s Jiřím Kladrubským, kteří mají tým nachystat na sobotní ligu s Bohemians. A dál? Dynamo řeší příchod stálého kouče a na stole jsou už i první jména.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic jsou po středeční rezignaci Tomáše Zápotočného bez trenéra.

Článek

Porážka 0:2 s Hradcem Králové – a konec. Kouč Zápotočný pár hodin po osmé soutěžní prohře v řadě odstoupil, Budějovice to potvrdily ve čtvrtek ráno. „Klub nyní bude hledat trenéra, který převezme mužstvo na začátku zimní přípravy,“ vzkázal pro klubový web budějovický sportovní manažer Jan Podroužek.

Právě on od středečního večera přemýšlí o náhradě za Zápotočného. Kdo převezme poslední tým ligy, který bodoval naposledy zkraje října?

V éteru létá na první pohled zajímavá varianta s dnešním slávistickým asistentem Jaroslavem Köstlem. Restartovat Budějovice by pro něj mohla být výzva a už by nemusel stát ve stínu svého šéfa Jindřicha Trpišovského.

Jenže je tu několik ale: Slavia je při vší úctě o dost prestižnější adresa než Dynamo a o Köstlovi se zároveň mluvilo v souvislosti s reprezentací, kde by mohl být asistentem žhavého kandidáta Ivana Haška. A ještě je tady jeden podstatný detail, Budějovice by musely Köstla vykoupit.

Momentálně je podle informací Sport.cz příchod Köstla do Dynama vyloučený, Slavii údajně nikdo oficiálně neoslovil.

A další jména? Už dřív se ve spojení s Budějovicemi skloňoval Martin Hyský, nynější kouč druholigové Vlašimi. V jeho případě je situace podobná jako s Köstlem, do Dynama v tuhle chvíli nemíří.

Mimochodem, po jarním konci v Jablonci je volný David Horejš, jenž vedl Dynamo přes šest let a po posledním postupu ho etabloval v lize. Ovšem v současnosti tahle varianta vypadá utopicky, Horejš se s budějovickým majitelem a předsedou představenstva Vladimírem Koubkem nerozešel v dobrém.

A nebyl sám. Koubkovy tahy vadí i budějovickým skalním fanouškům, kteří v pondělí oznámili bojkot zápasů Dynama a vyzvali k němu i ostatní příznivce. Na středeční duel s Hradcem podle oficiálních údajů přišlo jen 783 diváků a atmosféra měla do první ligy hodně daleko.

Reklama