Hlavní obsah

Fotbalové Teplice už nepočítají s Lukášem, Fenin se nevrátí

Teplice
Aktualizováno

Fotbalový obránce Petr Lukáš od jarní části sezóny už nebude hrát za Teplice. Vedení klubu bývalému kapitánovi týmu oznámilo, že s jeho službami dál nepočítá. Severočeši se také vzdali nadějí, že by se mohl po pěti letech vrátit útočník Martin Fenin. Ten se prý ještě chce prát o šanci v druholigové německé Chotěbuzi.

Foto: Fotobanka Profimedia

Obránce Petr Lukáš už teplický dres neoblékne.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Lukáš ještě na začátku sezóny vedl Teplice jako kapitán, ale po příchodu nového kouče Zdeňka Ščasného se jeho pozice zhoršila. Lukáš, který v kariéře nasbíral 274 ligových startů, nakonec mužstvo opustí.

"Petrovi to oznámil trenér, který do budoucna preferuje jinou stoperskou dvojici. Petrovi jsme to řekli v dostatečném předstihu, aby měl čas si najít nové angažmá," uvedl tiskový mluvčí klubu Petr Heidenreich. Lukáš ze sestavy vypadl už v závěru podzimu. Trenér tehdy jeho absenci vysvětloval tím, že potřeboval nasadit rychlejší stopery.

Dres Teplic, po podzimu čtrnáctého týmu tabulky, už nebudou oblékat ani obránci Jan Hošek s Václavem Ježdíkem a útočník Alen Melunovič. Hošek, který minulou sezónu strávil na hostování v Cracovii Krakov, a po letním návratu do Teplic se hned zranil, má podle Heidenreicha svolení k jednání s nejmenovanými polskými kluby. Tým opustí i Ježdík s Melunovičem, kteří plnili většinou roli náhradníků.

Šance, že by se do Teplic vrátil útočník Fenin, padla. Sportovní manažer klubu Pavel Verbíř, někdejší Feninův spoluhráč, s pětadvacetiletým útočníkem jednal, ale nedohodli se. Fenin tak svoji kariéru, kterou restartoval loni na jaře po pětiměsíční léčbě depresí, v mateřském klubu neoživí. Byť v Chotěbuzi na podzim dostal šanci jen ve třech zápasech. "Martin ale ještě chce zůstat v Německu," uvedl Heidenreich.

Přijdou Mujagič a Smola

Kouč Ščasný už má představu, jak by chtěl mužstvo, které na jaře čeká boj o záchranu v nejvyšší soutěži, doplnit. Jisté je prý to, že v Teplicích zahájí zimní přípravu Abid Mujagič, na podzim hostující v druholigovém Mostě. Ze Sokolova přijde na zkoušku další útočník Tomáš Smola. Ščasný by si v zimě přál příchod celkem šesti hráčů.

"Mám širší okruh hráčů na jednotlivé posty, nechci se totiž upínat na jednoho hráče. Není asi tajemství, že sháním hráče na pravou stranu obrany i zálohy a ještě bych si dokázal představit i útočníka k Mahmutovičovi," uvedl Ščasný.

Reklama

Související témata: