Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 0:0Grigar vychytal Hanáky, Teplice berou bod

Fotbalisté Olomouce remizovali ve 23. kole první ligy s Teplicemi bez branek. Hanáci byli většinu zápasu aktivnější, ale hostujícího gólmana Tomáše Grigara nepřekonali. Oba soupeři se v nejvyšší soutěži rozešli smírně popáté za sebou. Sigma vyhrála jediný z posledních sedmi ligových zápasů a v tabulce je devátá. Severočeši počtvrté po sobě bodovali a patří jim 12. místo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Tomáš Grigar z Teplic.

Článek

Oba soupeři před zápasem podpořili Ukrajinu čelící ruskému útoku. Týmy před výkopem barvami svých modrých a žlutých dresů symbolicky vytvořily ukrajinskou vlajku, kterou drželi i oba brankáři. Tepličtí navíc vyběhli na trávník se stužkami.

Olomoučtí byli od úvodu nebezpečnější. Gonzálezova přihrávka ve skluzu ve 12. minutě prošla napříč malým vápnem, za šest minut se probil před Grigara Navrátil, ale netrefil míč. Poté teplický gólman vyrazil Gonzálezův pokus a těsně před pauzou vychytal i osamoceného Chytila.

Pět minut po pauze vyrazil Grigar i Daňkovu střelu a González z dorážky minul. V polovině druhého dějství hostující brankář vytáhl Chvátalův centr ze standardní situace, jinak už tlak domácích postupně opadal a závěr se odehrál bez výraznějších šancí.

23. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Černý - Antoníček, Bureš - Proske (video). ŽK: Navrátil - Kučera, Žák, Fortelný. Diváci: 2419 (omezený počet).
Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Greššák (64. Růsek), Breite - Navrátil (80. Zifčák), Daněk, González - Chytil. Trenér: Jílek.
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka, Mareček, Fortelný (90. Knapík), Trubač (90.+3 Prošek), Boljevič (46. Jukl) - Žák (86. Ledecký), Sejk (46. Shejbal). Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata: