Hlavní obsah

Hašek hráče po Baníku káral. S Pardubicemi nás čeká klíčové utkání, tuší kouč Zbrojovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká je asi klíčový duel sezony. Brněnští fotbalisté, kteří se po dvou venkovních nezdarech v ligových zápasech na Slovácku a v Ostravě propadli v nadstavbové skupině o záchranu na čtrnáctou barážovou příčku, nastoupí v neděli od 15 h před svými fandy k důležité záchranářské bitvě proti předposledním Pardubicím.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Martin Hašek povede fotbalisty Zbrojovky už podruhé proti Pardubicím.

Článek

„Zda to bude utkání, které značnou měrou rozhodne z našeho pohledu o osudu sezony? Asi ano. Pod námi jsou s nevelkým bodovým odstupem pouze Pardubice a Zlín. Pokud bychom víkendový duel zvládli, naši pozici by to notně vylepšilo. V opačném případě bychom na tom byli zase ještě o dost hůř," uvědomuje si kouč Zbrojovky Martin Hašek.

Zkraje týdne ještě dozníval v brněnské kabině čtyřgólový debakl a bídná hra týmu v předchozím ligovém duelu v Ostravě. „Baník nás úplně obnažil. Náš výkon už byl pod nějakou čárou, pod kterou by rozhodně klesnout neměl. Chyby v defenzívě jsme si důkladně ukázali na videu. Pro hráče to nebylo vůbec příjemné hodnocení. Věřím, že se po bouřce zmobilizují a doma se předvedou v mnohem lepším světle," uvítal by.

Hašek po svém nedávném příchodu k mužstvu povede už podruhé brněnské fotbalisty proti Pardubicím, kde se narodil a v tamním klubu v minulosti působil jako hráč i trenér. „Jakákoliv nostalgie musí jít ale teď zcela stranou," má jasno.

Byl by rád, kdyby se po odmlce znovu rozstřílel s devatenácti góly nejlepší ligový kanonýr Jakub Řezníček. V této sezoně už nasázel Pardubicím ve dvou utkáních pět gólů. „Doplácí na to, že jsme si poslední dobou moc šancí nevypracovali. Kuba ale umí skórovat i ze situací, které se ani příliš jako nebezpečné nejeví," uvedl Hašek na adresu velkého adepta na vstup do prestižního Klubu ligových kanonýrů. Do kýžené stovky mu zbývají ještě dvě trefy.

Oproti střetnutí na Baníku má trenér k dispozici uzdraveného záložníka Faltu i obránce Hrabinu, který si odpykal jednozápasový trest. „Pro změnu nám bude kvůli osmi žlutým kartám chybět Granečný," mrzí Haška. Už dva týdny trénuje po zranění naplno mladý stoper Endl, který by mohl vyztužit defenzívu Zbrojovky. „Zvažujeme jeho nasazení," připustil Hašek.

Brněnský klub stanovil na utkání s Pardubicemi symbolické desetikorunové vstupné. „Vím, že jsou na nás fanoušci po posledních výsledcích teď naštvaní. Určitě si ale ani oni nepřejí, aby Zbrojovka sestoupila do druhé ligy. Věřím, že toto v nich převáží, a přijdou nás povzbudit v co nejhojnějším počtu," přeje si Hašek.

Reklama