Hlavní obsah

Hejda je nadšený z odchovance Plzně. V osmnácti má přehled jako třicetiletí kluci, chválí benjamínka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má kolem sebe spoustu nových mladíků. Se kterým z nich kapitán Plzně Lukáš Hejda vyběhne v sobotu v Teplicích ve stoperské dvojici? „Hrál jsem v přípravě se všemi, do jednoho jsou nesmírně kvalitní. Kdybych měl vypíchnout jedno jméno, tak je to Honza Paluska. Jsem nadšený, v osmnácti letech má přehled jako třicetiletý. Vidím v něm velkou budoucnost," vysekl Hejda poklonu odchovanci Viktorie, který doposud působil v B-týmu.

V osmnácti má přehled jako třicetiletý, chválí plzeňský kapitán Lukáš Hejda jednoho ze spoluhráčů v obraněVideo: Sport.cz

 
Článek

Dalšími adepty na pozici vedle něj jsou Robin Hranáč a Liberijec Sampson Dweh. Ten figuruje na soupisce Plzně pro nadcházející sezonu, nicméně oficiálně stále není hráčem Viktorie. Patří nadále druholigovému Vyškovu. „Klub intenzivně jedná na podobě angažmá Dweha v Plzni," uvedl klubový tiskový mluvčí Václav Hanzlík.

Vzhledem ke zpackaném jaru má Viktoria podle Hejdy o motivaci navíc. „Jaro nám hrubě nevyšlo, prostor ke zlepšení je velký. Nechtěl bych nás porovnávat s pražskými S. Jaro nás nezastihlo v pohodě, teď ho chceme odčinit," podotkl Hejda, který tréninkové dávky nového kouče Miroslava Koubka zprvu kousal těžce.

„Kritický byl pro mě první týden přípravy. Ale bylo to rychlé, intenzivní, měli jsme náročný týden rychle za sebou. Pořád se cítím mladý, dal jsem to," uvedl 33letý stoper, který si dal pro sezonu osobní cíl. „Většinou se dívám jen týmové cíle. Jeden osobní si ale teď dám. Nerad bych končil sezonu bez gólu. Chci dát jeden, dva," pravil Hejda s úsměvem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články