Hlavní obsah

Hložek vysvlékl Stanciua z dresu se zlatým číslem, kraluje asistencím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pěti góly a deseti nahrávkami je nejproduktivnějším hráčem fotbalové Fortuna ligy. Adam Hložek je teď navíc také novým Přihraj:Králem asistencí. Útočník pražské Sparty na pozici nejlepšího nahrávače vystřídal tvář z týmu úhlavního městského rivala - slávistu Nicolae Stanciua, kteří míří do Číny. Rodák z Ivančic zaznamenal v rozmezí 16. a 20. kola nejvyšší soutěže čtyři gólové nahrávky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha oslavuje vítězný gól v utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Ani český reprezentant v jarní premiéře Spartě k výhře nepomohl, v Českých Budějovicích remizovala 0:0.

Konec podzimu ovšem vyšel jemu i celému týmu.

„Nechci na tak mladého kluka nakládat absolutní zátěž. Na to, co všechno má v poslední době za sebou, zvládl nálož velmi dobře. Je velmi produktivní, ať už góly, nebo asistencemi. Říkám, že je jasně nejlepší hráč v lize, s vědomím, že to s ním nic neudělá, protože je tak nastavený. Věřím, že bude dávat ještě víc gólů než teď," cení si sportovní ředitel Tomáš Rosický útočníka, který se blíží k velkému přestupu do zahraničí.

Adam Hložek zaznamenal v rozmezí 16. a 20. kola nejvyšší soutěže čtyři gólové nahrávky. Hned třemi se rodák z Ivančic blýskl při kanonádě v derby proti Bohemians 1905 (5:1). Gólového hattricku tehdy dosáhl jeho spoluhráč Matěj Pulkrab.

V následujících pěti kolech bude Hložek nastupovat ve speciálním dresu se žlutým číslem a jmenovkou na zádech. Následně na něj přibude hráčův podpis a poputuje do aukce. Její výtěžek obdrží Nadační fond Zelený život.

Od začátku sezony hodnocení ovládli Juraj Chvátal (Olomouc, 1.-5. kolo), Adam Vlkanova (Hradec Králové, 6.-10.) a Nicolae Stanciu (Slavia, 11.-15.).

Hložek už dres se zlatým číslem oblékal v sezoně 2019/2020, kdy byl nejlepším nahrávačem ligy mezi 11. a 15. kolem. Tehdy mu bylo pouhých 17 let.

Reklama

Související témata: