Hlavní obsah

Hradec a brutální? Ne. Každá karta má svůj příběh, vysvětluje Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacet žlutých a čtyři červené. Statistice obdržených karet vévodí po sedmi odehraných kolech Fortuna ligy Hradec Králové. Trenér Miroslav Koubek ale odmítá, že by jeho svěřenci hráli jakkoli surově.

Foto: fortuna liga,miroslav koubek, fotbal, trener, fk hradec kralove, ČTK

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek během domácího utkání s Baníkem Ostrava.

Článek

Dvě žluté Adama Gabriela na Slovácku, zákrok Vojtěcha Smrže proti Plzni, ostrý skluz Erika Prekopa v nastavení duelu s Mladou Boleslaví a nakonec nedělní vyloučení Filipa Novotného po souboji s unikajícím ostravským Davidem Buchtou.

Hradec Králové obdržel v sedmi odehraných kolech už čtyři červené karty a jen Jablonec si vysloužil o jednu více. Východočeši však přidali 25 žlutých, a sahat rozhodčího do kapsičky tak viděli nejčastěji ze všech ligových týmů.

„Být to karty za řečnění, budu v kabině velmi razantní. Ale každá měla svůj příběh. Dovolím si tvrdit, že dvě byly velmi přísné a možná i zbytečné. S vyloučením mladého Gabriela na Slovácku se nesmířím. Karty prostě nemůžeme hodit do jednoho koše, každá má jiné zabarvení právě příběhem, i když jsou všechny červené," přemítal Koubek po nedělní remíze 0:0 s Baníkem Ostrava.

Vrátil se i k vyloučení Vojtěcha Smrže v duelu třetího kola doma s Plzní. „Dal záchrannou brzdu, když se na druhé straně nepískala penalta pro nás," připomněl ostrý souboj Matěje Ryneše s hostujícím Janem Sýkorou. Jenže jak následně uvedl předseda Komise rozhodčích Radek Příhoda, sudí nepochybili. „Jednalo se o útočný faul. Domácí útočník podrazil hostujícího obránce, který mu až následně přilehl nohu. Následně rozhodčí správně vyloučil domácího hráče za zmaření zjevné brankové možnosti," popsal Příhoda.

Koubek nesouhlasí, že by statistiky vypovídaly o tom, co se reálně děje na hřišti. „Jsme brutální? Nejsme. A abychom na základě čísel říkali, že to Hradec řeže? Tak si ty červené promítněme," vyzývá kouč.

TýmČervené karty (+žluté)
Jablonec5 (+20)
Hradec Králové4 (+25)
Zlín3 (+18)
Pardubice3 (+17)

Posuzování některých zákroků podle něj ovlivnil drsný skluz zlínského Martina Cedidly na slávistu Ewertona ze 2. kola. Rozhodčí tehdy trestali jen žlutou kartou, další kroky podnikla s odstupem disciplinárka.

Skluzy zezadu? Ani jeden

„Po tomto případu se nasadil intenzivní trend. Loni po EURO bylo naopak období, že budeme hru pouštět jako ve světě. Rok se s rokem sešel a teď zase takhle. Ale že by Hradec dostával karty za nějaké skluzy zezadu, které jsme viděli v posledních kolech jinde? To ani jednu," zdůrazňoval Koubek.

Nakonec ještě uznal, že vyloučení Erika Prekopa ze zápasu s Mladou Boleslaví bylo oprávněné. „Červená jasná. To je výjimka, která potvrzuje pravidlo," dodal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články