Hlavní obsah

Hradec sahal ve Zlíně v závěru po výhře. Trenér Koubek se netajil se smíšenými pocity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oproti předchozímu domácímu propadáku s Jabloncem se výrazně zlepšili. Fotbalisté Hradce Králové dotáhli v ligovém utkání ve Zlíně dvakrát jednogólový náskok domácích, a v závěru dokonce sahali po vítězství. Jenže útočník Koubek v nastaveném čase stoprocentní šanci nadvakrát neproměnil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

Článek

„Tu situaci nezvládl. První střelu mu zablokoval protihráč a pak bohužel přestřelil. Nějak se mu míč zamotal. Měl to být gól," mínil po remíze 2:2 hradecký kouč Miroslav Koubek, který se netajil se smíšenými pocity. „Nejsem z plichty nadšený. Zápasem se Zlínem jsme zahájili sérii venkovních utkání se soupeři z chvostu tabulky. Chtěli jsme tady zvítězit. Na druhé straně jsme dvakrát prohrávali, a tak bodík přijímáme s pokorou. Nedovolili jsme Zlíňanům, aby se k nám v tabulce přiblížili," přemítal.

Věděl, že průběh utkání, v němž Ševci dvakrát vedli, soupeři nahrával. „Jim sedí bránit výsledek a spoléhat na brejky. Měl jsem trochu obavy, zda dokážeme srovnat, ale povedlo se. A cením si, že se kluci v závěru nespokojili s nerozhodným výsledkem a dál se vrhali do útoku. Až jsem je musel z lavičky krotit, aby nezapomínali na zadní vrátka," prozradil Koubek.

V okamžiku, kdy se domácí v první půli chvíli radovali ze Slončíkova gólu na 2:0, prý zůstal klidný. „My jsme měli informaci, že zakončoval z ofsajdu. A věřili jsme, že to tak vyhodnotí i videorozhodčí. Což se stalo," konstatoval trenér Východočechů.

O vyrovnání hradeckých fotbalistů na 2:2 se postaral uzdravený útočník Daniel Vašulín, který se vrátil na ligové trávníky po zranění, které utrpěl v lednovém přípravném duelu se Slavií. Ve Zlíně přišel na hřiště v šedesáté minutě a o dvanáct minut později nechytatelnou hlavičkou skóroval. „Čekal jsem v soupeřově šestnáctce na pořádný balon. Gabrielův centr byl parádní. Trefil jsem míč přesně. Myslím, že to domácí brankář mohl jen těžko chytat," usmíval se spokojeně.

Svěřil se, že má za sebou složité období. „Původní předpověď lékařů totiž byla, že budu do týdne zdravý. Jenže v kotníku se mi udělal zánět a pak to zase vypadalo, že si na jaře už nezahraju vůbec. Jsem strašně rád, že jsem léčení zvládl mnohem rychleji. Jsem zdravý a stoprocentně fit. Mám obrovskou radost, že jsem zpět. Udělám maximum, aby Hradec prožil i díky mně klidné ligové jaro," předsevzal si Vašulín.

Hodně si cení, že pomohl svému mužstvu k bodu. „I když jsme původně chtěli tři. Vždyť Zlín byl poslední, a my usilujeme o střed tabulky. Avšak vzhledem k průběhu střetnutí jsme za plichtu nakonec docela rádi," připustil.

Reklama