Hlavní obsah

Hradečtí hledají recept, jak dávat víc gólů. Pilař potřebuje podporu dalších hráčů, apeluje Kotal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na porážky se Spartou a v Karviné zareagovali domácím vítězstvím 1:0 nad Teplicemi a o víkendu na něj navázali cennou bezbrankovou remízou v dalším ligovém utkání na Slovácku. Kouč fotbalistů Hradce Králové Václav Kotal by rád věřil, že jeho tým odstartoval trvale lepší výsledkové období.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč fotbalistů Hradce Králové Václav Kotal udílí v ligovém utkání na Slovácku pokyny svým hráčům.

Článek

„Aby to ale byla skutečně pravda, musíme najít recept na to, jak dávat víc gólů. V přípravě na tom neustále pracujeme, avšak na hřišti to bohužel není moc vidět. Střelce, který by pravidelně skóroval, se nám prozatím nedaří nalézt. Takže naše úspěšnost je momentálně odvislá spíš od toho, zda se nám podaří neinkasovat,“ přemítá Kotal.

To byl i případ zápasu v Uherském Hradišti, v němž jeho mužstvo uhájilo čisté konto. „My jsme si vypracovali dvě velké střelecké příležitosti, ale bohužel jsme je neproměnili,“ litoval zkušený trenér zahozených tutovek Čmelíka a hlavně Haise, který zblízka neměl hlavou přesnou mušku.

Kotal se proto po zápase netajil s rozporuplnými pocity. „Na druhou stranu jsme přežili sólo domácího Jurošky. Takže remíza je asi spravedlivá. Bereme ji. Vždyť Slovácko má ambice pohybovat se v popředí ligové tabulky a probojovat se do evropských pohárů,“ převládla u něj nakonec spokojenost.

Pochválil brankáře Pavola Bajzu, který se proti svému bývalému týmu vytáhl. „Od toho, aby něco chytl, tam přece je,“ usmál se hradecký kouč. „Počínal si skvěle. Zejména tím, jak ve druhé půli vychytal v klíčovém okamžiku střetnutí Jurošku, nám hodně pomohl,“ dodal Kotal už s vážnou tváří na adresu slovenského gólmana.

Za nejlepšího hráče svého mužstva označil zkušeného záložníka Václava Pilaře. „Vašek podává dlouhodobě nadstandardně dobré výkony a na Slovácku to potvrdil. Chtělo by to ale, aby ho podpořili i další hráči. Mám na mysli zejména mladší kluky. Až se k němu přidají, naše efektivita a kvalita v útočné fázi se zvýší,“ je přesvědčený Kotal.

V tabulce jedenáctí fotbalisté Hradce Králové budou mít příležitost protáhnout šňůru utkání bez prohry na tři v sobotu odpoledne, kdy přivítají na svém novém stadionu osmý Liberec.

Reklama