Hlavní obsah

Hráli jsme proti nejlepšímu týmu ligy, říká Hapal o Slavii. Chyběla mu odvaha a přesnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Baníku bojovali, v kontextu posledních měsíců a síly Slavie na domácí půdě uhráli vlastně slušný výsledek. Prohra 0:1 ale stejně znamená, že všechny body zůstaly v Praze. Ostravané navíc měli hodně daleko k tomu, aby vůbec mohli pomýšlet na vstřelení branky. „Chtělo to možná víc odvahy, a hlavně přesnosti," mrzí trenéra Pavla Hapala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Pavel Hapal během utkání 5. kola Fortuna ligy na hřišti Slavie.

Článek
Fotogalerie

Co chybělo, abyste domácí obranu více potrápili?

Byli jsme slabí směrem dopředu, nepřesní v kombinaci a nedůrazní v osobních soubojích. Asi zasloužené vítězství Slavie, i když nás utkání stálo hodně sil a mužstvo musím po této stránce pochválit.

Bylo to jen o kvalitě, nebo mohlo zapůsobit, že jste hráli v Edenu, kde se hostům málokdy daří?

Neuhrávali jsme souboje. Hráči Slavie nás dostoupili, my souboj prohráli a ztratili míč. Pak jsme byli nepřesní v přihrávkách. Hráli jsme však proti nejlepšímu mužstvu české ligy, takže se dalo čekat, že nás nenechají kombinovat a dostávat se do zakončení. Chtělo to možná víc odvahy a hlavně přesnosti.

A jediný gól vstřelil Muhamed Tijani, ještě v minulé sezoně hráč Baníku.

Ano, ale už není náš. Přeji mu, aby se mu dařilo, je to dobrý a pracovitý kluk. Šel do Slavie, aby hrál. Neřeším, kdo nás porazil. S tím se nějak vypořádáme.

Neříkal jste mu, že vás mohl šetřit?

Samozřejmě jsem tam měl takovou lehkou výčitku, ale to je fotbal. (úsměv) Bojuje za Slavii.

Gól ještě zkoumal VAR, vaši hráči se hodně zlobili kvůli údajnému faulu. Věřil jste, že sudí trefu odvolá?

Michal Frydrych říkal, že mu někdo protlačil koleno, ale kdo, jak a čím, to nevím. Situaci jsem ještě neviděl. Máme sice na lavičce tablet, na kterém zápasy sledujeme, ale zrovna vypadl signál. Vadí mi, že k situaci vůbec došlo a nedokázali jsme balon odvrátit do bezpečí.

Ze zdravotních důvodů scházeli David Lischka s Filipem Kubalou, před Karlem Pojezným pak dostal přednost zkušený Michal Frydrych. Proč?

Určili jsme tak na základě nějakých důvodů, které si nechám pro sebe. Rozhodli jsme se pro zkušenost. Myslím, že Michal utkání zvládl, v obraně patřil k nejlepším.

Je to signál, že Pojezný může odejít na hostování?

Netuším, proč všichni přemýšlí nad tím, že by měl někam chodit. Všichni chtějí hrát, ale o místo v sestavě se musí rvát, stejně jako další. My navíc nemáme deset stoperů, abychom si mohli dovolit o jednoho přijít. Hrajeme vzadu na tři, stoperů máme teď pět, a to má David Lischka aktuálně zdravotní problémy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Kpozo z Baníku Ostrava a Tijani Mohamed ze Slavie během utkání Fortuna ligy.

A co Jiří Fleišman?

Myslím, že nikam neodejde. V neděli odehrál zápas za béčko, aby získal zápasovou praxi. Čeká nás náročný týden se třemi utkáními a chceme mít Jirku připraveného. I proto jsme přijeli na Slavii v menším počtu hráčů než obvykle, zbytek pohybů v kádru je pořád v řešení.

Slavia před duelem vyměnila trávník, jak se vám líbil?

Nebylo znát, že by byl nějaký problém. Netrhal se, držel. Hřiště bylo rychlé, pokropené, jak je Slavia zvyklá. Teď jde o to, aby tráva dobře zakořenila. Chce to nějaký čas, ale bylo to v pořádku.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.