Hlavní obsah

Hvězdičky pro Evropu: Nejlepší hráče má Sparta se Slavií. Zájemci si připlatí, ale riziko je menší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý reprezentant Vratislav Lokvenc si v kariéře vyzkoušel roli fotbalového skauta, když pracoval pro švýcarskou Basilej. Na starosti měl dění ve střední a východní Evropě, často ale létal po celém světě. V pořadu Přímák pak čelil dotazu, jak je na tom ohledně přestupů český trh a koho by momentálně doporučil v roli skauta některému z evropských klubů. „Vždycky záleží na momentální formě, ale obecně platí, že nejlepší hráče má Sparta a Slavia. Ale ceny jsou v tom případě jinde, než když koupíte hráče přímo z Ostravy či třeba Liberce," říká.

Koho by Vratislav Lokvenc doporučil v roli skauta z české ligy do Evropy? Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Lokvenc neskrývá, že pokud evropský klub sáhne po českém talentu, tak se ceny výrazně liší ve chvíli, kdy takový hráč kope v pražských „S" nebo v menších ligových klubech. Při nákupu mladíka ze Sparty či Slavie, to pro zájemce znamená, že se bude muset nejspíš prásknout přes kapsu.

„Finančně výhodnější je koupit hráče přímo z menšího klubu. Ale pak zase jdete do rizika, jestli ten daný hráč opravdu zvládne udělat ten velký krok do evropských soutěží," myslí si Lokvenc. Pokud se totiž mladý fotbalista vyrovná s přestupem do Sparty či Slavie a září v dresu S, je předpoklad, že mu nebude dělat problém ani posun do ještě vyššího levelu. „Hráči se ve Spartě a Slavii vyhrají, získají zkušenosti a není to takové riziko, jako když jdou z menšího klubu," myslí si někdejší kanonýr pražské Sparty.

Přímák s bývalým reprezentačním útočníkem Vratislavem LokvencemVideo: Sport.cz

Co dalšího prozradil v pořadu Přímák na Sport.cz se můžete podívat ve videu.

  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.