Hlavní obsah

Jablonec získal Krajčíka z pražské Slavie

Fotbalisté Jablonce získali hned při zahájení letní přípravy vítanou posilu do zadních řad. Do týmu, který skončil v minulém ročníku Gambrinus ligy na druhém místě a zajistil si účast v předkole Evropské ligy, přichází obránce Matej Krajčík z pražské Slavie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Obránce Matej Krajčík bude hrát v Jablonci.

Článek

„S Krajčíkem jsme se dohodli na dvouleté smlouvě,“ sdělil pro Sport cz. Petr Flodrman, sportovní a marketingový ředitel severočeského klubu. Bývalý slovenský reprezentant Krajčík získal se Slavií dva mistrovské tituly, působil i v italské Reggině.

„Počítáme s ním na pravý okraj obrany. Tam zpravidla hrál Zábojník, ale bylo to většinou z nouze, protože je spíše stoperem. Nyní máme post pravého obránce kvalitně zdvojený, což je pozitivní s ohledem na start v Evropské lize. Krajčík dovede být při plnění obranných povinností i ofenzivně laděný, v tom je jeho velká přednost,“ uvedl Flodrman.

Přípravu s týmem už nezahájili záložník Filip Klapka a obránce Jiří Krejčí, jimž 30. června končí smlouvy. „Hledají si nové angažmá,“ sdělil sportovní a marketingový ředitel. O Klapku se údajně uchází jeho mateřský klub Hradec Králové. „Nikdo se nám ale zatím neozval,“ tvrdil Flodrman.

První přípravný zápas sehraje Jablonec ve středu 16. června se švédským AIK Stockholm. „Místo ještě není upřesněno. Vypadá to na Sedmihorky nebo Český Dub,“ pravil ředitel. V sobotu 19. června se Jablonečtí zúčastní turnaje v Čelákovicích, kde se představí i Slavia Praha, Teplice a Mladá Boleslav.

Reklama

Související témata: