Hlavní obsah

Jako jediní obrali v Edenu Slavii. Nechceme jí škodit, usmívá se Hejkal a rád by zůstal asistentem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli jsme důstojným soupeřem, pravil po remíze 1:1 v Edenu trenér fotbalového Hradce Králové Stanislav Hejkal. V pozici hlavního kouče zaskakuje do konce sezony za nemocného Miroslava Koubka, v novém ročníku by se ale raději vrátil do pozice asistenta. Fakt, že Východočeši budou hrát v nadstavbě skupinu o umístění, bere Hejkal jako úspěch.

Foto: Vít Černý

Hradecký trenér Stanislav Hejkal zaskakuje do konce sezony za nemocného Miroslava Koubka.

Článek

Máte chuť zůstat jako trenér i v další sezoně?

Na pozici asistenta určitě.

A v roli hlavního?

Když jsem byl hlavní trenér v Teplicích, semlelo mě to. Jako asistent mám větší přehled, ambice být hlavní až tak velké nemám, jsem zde, abych pomohl Hradci Králové.

Ani přání vedení vás nepřesvědčí?

Odpovídal jsem jim stejně. Když jsem před dvěma lety přišel s Mírou Koubkem, říkal jsem mu, že ho střídat nebudu, jen ve chvíli, když přijde i krátkodobá zdravotní indispozice. To se stalo už na podzim, když měl Míra covid. Teď se to zopakovalo. Ale dlouhodobý záskok? Myslím, že prostor dostane jiný trenér. V tuto chvíli si myslím, že já jako hlavní by nebyla cesta.

Hradec v neděli dokázal remizovat na Slavii a v základní části se stal jediným týmem, který z Edenu veze nějaký bod. Jak se výsledek rodil?

Abyste uspěli na Slavii, musí se sejít několik faktorů. To se stalo, byli jsme dobře takticky svázaní. Dali jsme gól a přežili nějaké šance. Slavia měla v závěru drtivý tlak. To, co jsme chtěli, jsme zde ale odehráli. Myslím, že jsme byli důstojným soupeřem. Máme celkově o dva body méně než loni, patříme do prostřední skupiny a těší nás, že sezona takto dopadla.

Slavii jste dokázali obrat už potřetí za sebou. Čím si vysvětlujete, že jí takto „škodíte" v boji o titul?

Nechceme škodit Slavii, to vyznívá špatně. Hrajeme dvě sezony buď v azylu, nebo venku. Musím před kluky smeknout. Když hrajete se Spartou nebo Slavií, je plný stadion a vyhecuje vás to. Máme podobná utkání rádi a proti Slavii vůbec nic nemáme.

Sedí vám její herní styl?

Snažíme se být nepříjemní pro každého. V neděli jsme měli štěstí, nebudeme si říkat, že ne. Pro favority jsme nepříjemní, potrápili jsme dvakrát Spartu, vyhráli v Plzni, se Slavií v prvním kole doma taky. Horší je, když přijde mužstvo naší kvality a musíme nejen bránit, ale více tvořit. Tam vidím prostor pro zlepšení.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.