Hlavní obsah

Jedenáct proti pěti Příbramákům

PŘÍBRAM

Nedělní duel v Adidas Areně byl tak trochu bratrovražedným soubojem Příbramáků, tedy fotbalistů, kteří oblékají nebo oblékali příbramský dres. V tom ostravském se jich objevilo na trávníku hned pět - Pilík, Šmejkal, Hušbauer, Fantiš a Frejlach, který to vzal ale z Příbrami na Bazaly oklikou přes Liberec. Naopak v dresu domácích nastoupil exostravský stoper Ricka...

Foto: Milan Malíček, Právo

Ostravský Pilík (vlevo) v souboji se svým nedávným příbramským spoluhráčem Plašilem.

Článek

„Je to zvláštní pocit, když skoro celé mužstvo soupeře znáte osobně a velmi dobře. Nic to ale nemění na tom, že jsem chtěl v Příbrami vyhrát a dát gól. Měl jsem k tomu blízko minimálně dvakrát, ale špatně jsem situaci řešil. Kdyby se mi to povedlo, klidně bych běžel pozdravit fanoušky Baníku. Teď oblékám dres Ostravy, takový je život, ale Příbrami jsem vděčný za to, že jsem tu mohl nakouknout do ligy. Vždyť jsem také v posledním jarním kole dal gól právě Ostravě,“ svěřoval se po utkání ostravský útočník Tomáš Pilík.

„Já už jsem pryč dlouho, takže mi to tak nepřišlo, ale také na Příbram rád vzpomínám. Gól bych se jí dát nerozpakoval, to je jasné,“ přidal se Tomáš Frejlach.

Trenér Baníku Miroslav Koubek o větší motivaci expříbramských hráčů nepřemýšlel: „Dnes jsme měli v základní sestavě šest nových hráčů proti jaru. Sestavu určuji podle jejich kvalit, potřeby a situace, protože například Řezník a Lukeš tu kvůli trestům z jarního vzájemného duelu nemohli nastoupit. Motivace ukázat se co nejlépe proti mužstvu, kde jsem ještě nedávno hrál, určitě existuje, ale o tom jsem tentokrát nepřemýšlel.“

S bodem byl nakonec spokojený. „Věděli jsme, že Příbram bude vycházet z dobře koncentrované obrany a zkoušet rychlé protiútoky. To se také stalo a několikrát zahrozila. My jsme ale měli také několik nebezpečných akcí. Sympatické bylo, že oba týmy chtěly vyhrát a možná, kdo by dal gól, tak by se mu to povedlo. Zápas mohl také skončit klidně 2:2. Dělba bodů je spravedlivá,“ dodal Koubek.

Také domácí nakonec bod brali

Jeho kolega Martin Hřídel byl rovněž spokojen. „Bod s Baníkem nakonec beru, i když jsme mohli i vyhrát. Ostrava také měla pár šancí. My musíme vyhrávat především s týmy ze středu tabulky, s těmi, které budou hrát nahoře, bude každý bod bonusem. Dnes jsem byl spokojený především s přístupem hráčů a jejich výkony. Vyzdvihl bych hlavně debutujícího gólmana Rondzika, který nás několikrát podržel,“ konstatoval kouč Příbrami.

Stý zápas v lize odehrál příbramský záložník Michal Klesa a patřil na hřišti k nejlepším. „O jubileu jsem samozřejmě věděl, ale že bych chtěl dát za každou cenu gól, to ne. Kdybychom vyhráli a vstřelil ho někdo jiný, budu také spokojený. Co mne trochu mrzí, že jsem tam nějaké slibné akce měl, hlavně tu, kdy jsem se zbavil Marka a Frejlach mi míč ukopl v poslední chvíli. Ale bod s Ostravou určitě není na začátek špatný,“ říkal nakonec spokojeně.

Nad tím, že proti němu nastoupilo hned pět bývalých hráčů Příbrami, se jen pousmál... „Měli jsme si co říct hlavně s Tomášem Pilíkem, s nímž jsem tu byl šest let. Je to zvláštní situace, ale takový je fotbal. Hráči odcházejí a přicházejí. My ale určitě nemáme horší mužstvo než na jaře,“ zdůraznil Klesa.

Reklama