Hlavní obsah

Ještě není nic podepsáno, ale jednání s vedením probíhají! Koubek o pokračování v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víc než hladká výhra nad Teplicemi (3:0) v posledním kole základní části fotbalové ligy se po utkání v Doosan Aréně řešila situace okolo trenéra Miroslava Koubka. Podle informací Sport.cz kývl 72letý stratég v tomto týdnu vedení Plzně na prodloužení kontraktu. Jak Koubek po triumfu nad Severočechy, který Viktorii zajistil s předstihem 3. příčku, reagoval?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér fotbalové Viktore Plzeň během semifinále MOL Cupu se Zlínem.

Článek

„Nemá cenu zastírat, první kontakty mezi mnou a vedením proběhly. Ve smyslu, jestli si umí obě strany představit další spolupráci. S tím, že k finalizaci a definitivnímu rozhodnutí dojde později,“ prohlásil Koubek.

Podle něj už ale nebude dlouho trvat a klub oficiálně oznámí konečný výsledek jednání. „Podepsáno nic není, teď nastane takové to konkrétnější jednání, jak a co. Brzy se dozvíte,“ podotkl Koubek. „Rozhodnuto bude v nejbližších dnech,“ doplnil tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Je tedy víceméně jasné, že Koubek povede Plzeň i v nadcházející sezoně. V létě se vrátil do Štruncových sadů Plzeň jako dočasné řešení na jeden rok, ale s novým týmem, který buduje za pochodu, zažívá fantastickou sezonu. Viktoria skončí v lize nejhůř třetí, čeká ji finále MOL Cupu (22. května proti Spartě), v Konferenční lize došla až do čtvrtfinále. Díky úspěšnému vystoupení na evropské scéně získala na bonusech od UEFA čtvrt miliardy korun.

„Ročník přinesl řadu zajímavých, až nečekaných příběhů,“ uvedl Koubek, který do sestavy implementoval úspěšně několik mladíků v čele se stoperem Robinem Hranáčem, obráncem Sampsonem Dwehem nebo ofenzivním záložníkem Pavlem Šulcem.

Právě ten se významně podílel na vítězství nad Teplicemi, když přihrál na dva góly. Nejprve Tomáši Chorému, poté i Matěji Vydrovi, který se trefil poprvé od prosince. „Matěj sice zápasy dohrává, ale dostává slušné porce minut. Trápil se střelecky, věřím, že mu gól pomůže,“ podotkl Koubek.

Západočeši si díky nedělní výhře zajistili už před začátkem nadstavby třetí příčku, vrcholem sezony pro ně bude finále MOL Cupu. Neobává se Koubek nižší motivace v lize? „Ano, vrcholem pro nás je finále poháru. Na něj se ale musíme připravit dobrými výkony v lize. Možná v nadstavbě dostanou šanci méně vytížení kluci, ale nemůžeme zase experimentovat příliš,“ dodal Koubek.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko zítra 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava zítra 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články