Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 2:1Zlín slaví první ligovou výhru sezony

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Hlavatý (vlastní) 1 : 0
71. Sychra 1 : 1
73. Hrubý 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína porazili v šestém kole první ligy Pardubice 2:1 a poprvé v sezoně nejvyšší soutěže vyhráli. Domácí šli do vedení v první půli po vlastní brance Michala Hlavatého, v 71. minutě vyrovnal Vojtěch Sychra, ale tři body "Ševcům" zajistila trefa Roberta Hrubého ze 73. minuty. Krátce po ní byl vyloučen hostující Matěj Helešic. U pardubického týmu tak nevyšla premiéra Pavlu Němečkovi, který den před utkáním v roli dočasného kouče vystřídal odvolané dlouholeté trenéry Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného. Východočeši zůstali na posledním místě tabulky se třemi body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Článek

Domácí si sice v úvodu vytvořili mírnou územní převahu, k jejímu vyjádření však chyběla přesnější finální přihrávka. V 11. minutě se jí sice od Procházky dočkal Jawo, ale hlavou mířil těsně vedle.

Brejkové pokusy Pardubic se mnohdy k brankáři Rakovanovi ani nedostaly, protože i jim chyběla přesnost. Hostům tak stačilo dobře bránit zejména standardní situace soupeře, což se jim na rozdíl od předchozích kol bez větších problémů dařilo.

Nudu první půle přeťala až 39. minuta. Reiter se prodral po pravé straně do šestnáctky východočeského týmu, kde si jeho přízemní centr nešťastně srazil do vlastní sítě Hlavatý. Gólman Budinský neměl nárok zareagovat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Nový trenér Pardubic Pavel Němeček.

Po přestávce kvalita hry vzrostla. Zlínští přidali na důrazu, akce více dohrávali do pokutového území. Střelecké příležitosti měli Čanturišvili a Jawo, ale oba mířili těsně vedle.

Také hosté přidali směrem dopředu. Blízko vyrovnání byl Hranáč po přímém kopu Hlavatého z pravé strany, ale pardubický stoper zamířil těsně vedle. Další nedůslednost zlínské obrany už hosté potrestali. Po levé straně unikl Sychra a podél padajícího Rakovana rozvlnil síť.

Domácím vrátil vedení velmi brzy Hrubý, který se zmocnil míče před pardubickou šestnáctkou a mířil přesně k tyči. Vzápětí šli hosté do deseti, neboť druhou žlutou kartu dostal Helešic.

Výhodu gólu a jednoho hráče navíc už "Ševci" udrželi a radovali se z ligové výhry po osmi zápasech a čtyřech doma. Pardubice venku prohrály i třetí duel v sezoně.

6. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - FK Pardubice 2:1 (1:0)
Branky: 39. vlastní Hlavatý, 73. Hrubý - 71. Sychra. Rozhodčí: Zelinka - Podaný, Líkař - Adámková (video). ŽK: Procházka - Sychra, Hlavatý, Hranáč. ČK: 76. Helešic (Pardubice). Diváci: 3 610.
Zlín: Rakovan - Reiter (90.+1 Kovinič), Kolář, Procházka, Bartošák - Hlinka (81. Simerský) - Fillo (65. Vukadinovič), Hrubý (81. Dramé), Janetzký (90.+1. Hellebrand), Čanturišvili - Jawo. Trenér: Jelínek.
Pardubice: Budinský - Kostka, Vlček, Hranáč, Svoboda - Janošek (86. Mareš) - Sychra (79. Lima), Hlavatý, Vacek (64. Tischler), Helešic - Černý (79. Červenka). Trenér: Němeček.

Reklama

Související témata: