Hlavní obsah

Jindřišek překonal rekord, místo oslav však Klokani přemýšlejí o úniku z nebezpečné zóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednačtyřicetiletý matador Josef Jindřišek je legendou Klokanů, to se už nějaký čas dobře ví. Ve vršovickém derby proti Slavii dal na svou klubovou nesmrtelnost štempl, za Bohemians odehrál pracovitý záložník 295. ligové utkání, a nasbíral tak nejvíc startů ze všech hráčů, kteří kdy zelenobílý dres oblékli. Radost z cenného milníku ale Jindřiškovi kalila porážka 0:1, místo oslav musejí v Ďolíčku dumat nad tím, jak se vyhrabat z nebezpečných míst v záchranářské zóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Josef Jindřišek z Bohemians během derby na Slavii.

Článek

Antonín Panenka odehrál v lize za Bohemians 230 utkání, František Jakubec 260, David Bartek 278, Zdeněk Prokeš 294. Záložník Josef Jindřišek posledního jmenovaného o jeden start překonal, v nedělním derby proti Slavii naskočil do 295. ligového zápasu za Klokany. Rekord, velká věc. „Kdybychom z Edenu odjížděli s bodem, bylo by to hezčí," smutnil Jindřišek po porážce 0:1.

„Za rekordem jsem se nehnal. Věděl jsem, že mi chybí jeden zápas, abych se v klubové tabulce startů osamostatnil, a uvědomoval jsem si, že ho během jara udělám," nedělal nejstarší hráč ligy vědu z toho, že v minulém kole proti Zlínu nenastoupil.

„Samozřejmě si toho ale vážím. Už mi to i došlo. Po desítkách let se ten rekord změnil, uvidíme, na jakém čísle se zastaví," naznačil, že tuhle šňůru bude chtít ještě co nejvíc natáhnout.

Přemýšlel, jak významný počin se spoluhráči oslaví. „Něco v hlavě mám, nevím, jestli to oslavit už teď, nebo to nechat až na třístovku. Nicméně teď spíš přemýšlím nad jednotlivými zápasy. Musíme se bodově zvednout a něco uhrát, pak určitě něco vymyslím," stanovil Jindřišek jasné priority.

Ostatně situace v tabulce se pořádně zašmodrchává, Klokani rozhodně nemohou být v klidu. Na barážové místo mají náskok jen jednoho bodu, ohrožené týmy bodují, zvlášť Teplice se na jaře rozjely. „Samozřejmě to vnímáme," přitakal trenér Klokanů Luděk Klusáček.

„Nemůžeme čekat, že budou všichni dole pořád prohrávat. Musíme se ale dívat hlavně sami na sebe. Máme za sebou všechny zápasy s nejužší špičkou (se Slavií, Plzní a Spartou), budeme hrát do konce základní části pětkrát doma. Věřím, že mužstvo má sílu, aby boj o záchranu zvládlo a aby ještě zabojovalo o účast v prostřední skupině," doufal Klusáček.

Jindřišek se ještě osype při vzpomínce na první jarní kolo v Teplicích, kde Klokani prohráli 0:1. Na Stínadlech kapitán zelenobílých vyrovnal Prokeše v počtu startů. „Ale byl jsem tam hodně naštvaný, protože minimálně na bod jsme tam měli," přiznal matador, který před týdnem oslavil jednačtyřicáté narozeniny.

Cítil, že v Edenu mohla Klusáčkova parta také loupit. „Nějaké šance jsme si vytvořili, kdybychom jednu proměnili, zápas bychom zdramatizovali a možná bychom si odvezli bod," přemítal Jindřišek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek z Bohemians a Daniel Fila ze Slavie Praha.

„Ale musíme uznat kvalitu Slavie, kterou ukázala u jediné branky Olayinky. Z Edenu se body jen tak nevozí, i když Slavia momentálně asi není taková, jako bývala. Nám se stal obligátní nešvar, že jsme dostali před poločasem gól. Říkáme si to, ale nedaří se nám to zlomit," dodal zklamaný rekordman.

Reklama